Hem kışlık hazırlıkları hem de haftalık gıda tüketimi için pazardan alışveriş yapmayı tercih eden vatandaşlar fiyatlardan memnun olmasa da en uygun alışveriş imkanını pazarda bulabiliyor. Satışların şimdilik iyi gittiğini ifade eden pazarcılar, “ Herkesin dilinde kışın kıtlık olacak lafı var. Şimdilik durum iyi gibi ama biz de iki ay sonrasından korkuyoruz.  Elektrik, mazot, işçi giderleri, nakliye derken sebze meyve kışın ortasından kaçtan satılır, şu anda kestirmek zor. Vatandaşlar yazdan hazırlığını yapsın” şeklinde yorumda bulundu.

Eylül ayının gelmesi ile birlikte masrafları da artan vatandaşların gözü pazar etiketlerinden ayrılmıyor. Hem kışlık hazırlıkları hem de haftalık gıda tüketimi için pazardan alışveriş yapmayı tercih eden vatandaşlar fiyatlardan memnun olmasa da en uygun alışveriş imkanını pazarda bulabiliyor. Market fiyatları ile arasında uçurum olan sebze ve meyvelerin, yazın son günlerinde düşebilecekleri en uygun fiyattan satışı yapılsa da hem pazarcılar hem vatandaşlar kış aylarında fiyatların çok daha yükseleceğini önlerini göremediklerini ifade ediyor.
Bu hafta cuma pazarında tezgahlarda çeşitlilik devam etti. Patlıcan 8,  şeftali 5, elma 6, erik 10,  domates 7,5,  bamya 50, iri bamya 30,  taze fasulye 15, kırmızı dolmalık biber 15,  iri bamya 30, soğan 10,  biber 10, badalan 25,  patates 10, havuç 10, muz 30, armut 15 TL etiketi ile satıldı.
Satışların şimdilik iyi gittiğini ifade eden pazarcılar, “Şimdilik durum iyi gibi ama biz iki ay sonrasından korkuyoruz.  Elektrik, mazot, işçi giderleri, nakliye derken sebze meyve kışın ortasından kaçtan satılır, şu anda kestirmek zor. Vatandaşlar yazdan hazırlığını yapsın” şeklinde yorumda bulundu.

Gülçin Akın