Bu tür mantardan ek gelir elde eden Tongurlu ve çevresindeki köylüler,  kilo açılış fiyatının 40 TL’den başladığını, kaliteye göre fiyatın yükseleceği ifade ediyor. İşlenerek ihraç edilen bu mantar pizzalarda kullanılıyor, makarna sosu oluyor ve çorbalara Kazdağı Lezzetini katıyor.

Bayramiç İlçesinde ilçesine bağlı Tongurlu Köyü ve yakınlarında yetişen bolet mantarı köylüler için ek gelir olurken, kilosu 40 liradan alıcı buluyor..
Günlerdir yağışlı havanın etkisi altında kalan Bayramiç İlçesinin Tongurlu Köyü’nde ihracat ürünleri arasında yer alan bolet mantarı çıkış yapmaya başladı. Özellikle Tongurlu Köyü ve çevresinde çıkan bolet mantarı pizzalarda kullanılıyor, makarna sosu oluyor ve çorbalara Kazdağı Lezzetini katıyor
Bayramiç İlçe Tarım Müdürü İbrahim Çobanoğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak; “Son 10 gündür yağışlı geçen ilçemizde, ilimiz ihracat ürünleri arasında yer alan bolet mantarı çıkış yapmaya başladı. Hafta sonu da yağış alan Tongurlu Köyü bölgesinde köylüler ek gelir kapısı mantar toplama işinden memnunlar. Açılış fiyatının 40 liradan başladığını, kaliteye göre fiyatın yükseleceği belirtiyorlar. Bolet Latincede üstün mantar anlamına,  Edulus ise yenebilir anlamlarına geliyor. İşlenerek soğuk zincir ile Avrupa’ya ihraç edilen Bolet mantarı pizzalarda kullanılıyor, makarna sosu oluyor ve çorbalara Kazdağı Lezzetini katıyor. Bereketi bol olsun afiyet olsun inşallah” notunu düştü.

Dilek Akşen