Türkiye genelinde bu yıl orman yangınları erken başladı. Yılın ilk orman yanını Bayramiç’te çıkmıştı. Bayramiç’teki yangının ardından birçok bölgede yangınlar peş peşe geldi. yangınların artması ile ilk olarak Çanakkale orman alanlarına girişi yasakladı. Çanakkale Valiliği tarafından alınan karar ile  Temmuz ayında başlayan yasak 15 Eylül’e kadar devam edecek.
Çanakkale ormanlarla kaplı olduğu için piknik alanlarının çoğu da ağaçlı ortamlarda bulunuyor. Plajların birçoğu da yine ormanlık alanların kenarında yer alıyor. Bu yüzden Çanakkale’de alınan yasak piknik alanlarının büyük bölümünü etkiledi. Sadece bazı özel yerlerde mangal yakılıyor. Bu yasak hem balık hem de beyaz et sektörünü vurdu. Yasakların ardından kurban bayramının gelmesi ile beyaz et sektörü kötü etkilendi.
Tam tavuğun kilosu ortalama 40 TL civarına kadar çıkmıştı. Yasakla beraber inişler başladı ve bazı marketlerde 25 TL’ye kadar çıktı. bazı bölgelerde yasağın bugün son bulması nedeniyle fiyatlar yine 30 TL’nin üzerine çıktı. geçen süre içinde beyaz et sektörünün kötü etkilendiği belirtildi.
Bundan balık fiyatları da etkilendi. Birçok olumsuzluk nedeniyle balık fiyatları artsa da mangal bölümü açık olmadığı için artış daha fazla ileri gitmedi. 1 Eylül’de av yasağının kalkması ile balık sektörü hareketlenecek  fakat mangal bölümü eksik kalacak. Balık mangal yapanlar ise 15 gün daha bekleyecek. Valilik, bu yasağı uzatıp uzatmayacağı da bilinmiyor.
 
Arzu Baladur