Artan maliyetler ve enflasyonla mücadele yolculuğunda istikrarlı bir etiket fiyatı olmasa da tanınırlığı her geçen gün artıyor. Bayramiç tarlalarından 3-5 TL arası fiyatta çıkan bu eşsiz lezzetler Çanakkale semt pazarlarında 10, zincir marketlerde 20, İstanbul’da 25, Almanya’da ise 1,99 Euro’dan satılıyor.  Tarladan meyve suyuna gidecek nektarinler 1,5 -2 TL arasından çıkarken, büyük hallere gidecek iyi kalite Bayramiç Beyazlarının fiyatı tarlada çok daha yükseliyor.  Bayramiç beyazının ünü yayılırken, üretici ise elinde bu altın değerle mazot ve üretim maliyetlerinin altında kalıyor.
 
 
TARLADAN 3-5 TL ARASINDA SATILIYOR              
 
Bayramiç beyazının ünü yayılırken, üretici ise mazot ve üretim maliyetlerinin altında kalıyor.  Tarladan meyve suyuna gidecek nektarinler 1,5 -2 TL arasından çıkarken, büyük hallere gidecek iyi kalite Bayramiç Beyazlarının fiyatı tarlada çok daha yükseliyor.ilçenin tüm değerlerinin tanıtılmasında ciddi katkı ve değerleri olan, tarımsal faaliyetler ve yenilikler konusunda  üretici yalnız bırakmayan Bayramiç İlçe Tarım Müdürü İbrahim Çobanoğlu, “Bayramiç’in tarımsal değerlerinin tanıtılmasında ve üreticinin en iyi kalite ürünü üretmesinde sürekli çalışıyoruz, yeniliklere kendimizi kapatmıyoruz. Üretmek iş birliği yapmak, çağa ayak uydurmak  demektir. Bayramiç  Beyazının  boylama,paketleme  ve ambalajlama konusunda eksiği var. Her satıcı ayn boyda ya da aynı kalitede ürün istemiyor. Bir sistemle hareket etmeyi başarırsak, çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum” dedi.
 
 
CUMA PAZARINDA 10 TL
 
 Çanakkale’de haftanın üç günü kurulan semt pazarlarında hasat başında 15 TL’den satılan Bayramiç Beyazı’nın fiyatı 10 TL’ye düştü. Akşam pazarında ise kilosunu 8 TL’ye kadar almak mümkün oluyor.  Demircioğlu Caddesindeki seyyar tezgâhlarda da 10 TL’den satılan nektarinler zincir marketlerin tezgâhlarında, artan maliyetler neticesinde iki katına satılıyor. Alışveriş Merkezi içerisinde faaliyet gösteren bir zincir marketten görsel paylaşan Bayramiç İlçe Tarım Müdürü İbrahim Çobanoğlu, “1 kilo Bayramiç Beyazı aldık yedik. Tatlı mı tatlı. Üreticisi yazıyor Sadettin Güner. Üretim Yeri yazıyor Bayramiç. Alış fiyatı yazıyor 9,5 Satış fiyatı yazıyor 19,90. İndirim günleri yapıyor haftada 2 gün 11 TL. Destek olan tüm zincir marketlere teşekkürler. Üreten de satan da yiyen de kazansın. İsmini doğru yazanlara alkışlar” yorumunda bulundu.
 
 
İSTANBUL’DA 25 TL
 
Bayramiç İlçe Tarım Müdürü Çobanoğlu, İstanbul’un Fatih İlçesinde kurulan semt pazarında satılan Bayramiç Beyazı’nı sosyal medya hesabından paylaştı.  Çanakkale’de haftanın üç günü kurulan semt pazarlarında 10 TL’den satılan Bayramiç Beyazı İstanbul’da 25 TL’den satılıyor.
 
 
ALMANYA’DA  1 PAKET BAYRAMİÇ BEYAZI 1,99 EURO
 
Coğrafi İşaret tesciline sahip Bayramiç beyazı’nın aroması ve lezzetinden gelen ünü ülke sınırlarını aştı. Bayramiç ilçesinin Avrupa Birliği (AB) Coğrafi İşaret tesciline sahip nektarini ‘Bayramiç beyazı’,  paketler halinde, Almanya’da 1.99 Euro tanıtım fiyatıyla satılmaya başlandı.
 
 
Bünyamin Nami Tonka