Akıllara ilk olarak 20 Temmuz tarihinde Zodyak botu ile denize açılan ve arama çalışmaları hala devam eden Osman Boran’a ait olabileceği düşünüldü ancak sonuç öyle olmadı. Cansız bedenin 3 Ağustos'ta denize açılan ve 6 gündür aranan 78 yaşındaki İsmail Nayman Arık'a ait olduğu belirlendi.20 Temmuz’da balık avlamak için lastik botla denize açılan Osman Boran’ı arama çalışmaları  20 gündür devam ediyor.
 
 Önceki gün, akşam saatlerinde, Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesi İğdeli Burnu açıklarında devriyeye çıkan Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCSG 28 botu ekipleri, deniz yüzeyinde bir erkek cesedi gördü.
Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan cansız beden  haberi geldiğinde akıllara ilk olarak 20 Temmuz tarihinde Zodyak botu ile denize açılan ve arama çalışmaları hala devam eden Osman Boran’a ait olabileceği düşünüldü ancak sonuç öyle olmadı.
İğdeli burnu açıklarından sudan çıkarılarak Küçükkuyu'ya getirilen cansız beden  Ayvacık Devlet Hastanesi morguna konuldu. Hastaneye çağrılan yakınları tarafından geçen hafta 3 Ağustos'ta denize açılan ve 6 gündür aranan 78 yaşındaki İsmail Nayman Arık'a ait olduğu belirlenen cansız beden, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
Geçtiğimiz haftalarda yine Balıkesir açıklarından denizde kaybolan bir vatandaşın cansız bedeni Ayvacık kıyılarına vurmuştu.

OSMAN BORAN 20 GÜNDÜR ARANIYOR
Ayvacık ilçesi açıklarında 20 Temmuz’da balık avlamak için lastik botla denize açılan Osman Boran’ı arama çalışmaları devam ediyor. Sahil güvenliğe bağlı helikopter destekli olarak devam ediyor. Çanakkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) sosyal medya hesaplarından yapılan fotoğraflı paylaşımlarda, “Ayvacık ilçesinde botla denize açıldıktan sonra kaybolan vatandaşımızı arama çalışmaları AFAD, Sahil Güvenlik, Jandarma, AFAD Gönüllüleri, AKUT, Kamu Kurumlarının Arama Kurtarma Ekipleri ile sürdürülüyor.” ifadelerine yer verildi.
 
Mine Yel