23 yıl önce çıkartılan bir yasa ile milyonlarca çalışanın emekliliği elinde alındı. Geçen süre içinde bu konuda yapılan mücadeleye rağmen yasa iptal edilmedi. Normal şartlar altında bir yasa çıktığında o günden itibaren geçerli olması gerekirken, bu yasa geriye dönük de işletildi. Bu yüzden mağduriyetler yıllardır devam ediyor. Yaklaşık 5 milyon kişinin mağdur olduğu belirtiliyor. Geriye dönük haklarını almak için son yıllarda EYT’liler iyi organize oldu ve bir dernek çatı altında toplandı.

Seçimler öncesi EYT adeta gövde gösterisine hazırlanıyor. 15 Mayıs’ta Maltepe’de düzenlenecek mitinge milyonlarca kişi katılması bekleniyor. Şuanda Türkiye’nin dört bir yanında bu miting için çalışmalar başlatıldı.

Bu çalışmaların en önemli örneğini Çanakkale EYT gösteriyor. Çanakkale EYT Dernek Başkanı Murat Çağlayan ve yönetim kurulu ekibi, ziyaretlerine hız verdi. EYT yönetimi, BBP Çanakkale İl Başkanı Levent Çavuş ve Yönetimini, Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsuer, DEVA Partisi İl Başkanlığı’nı, CHP İl Başkanlığı, diğer partiler çok sayıda kurum kuruluşu ziyaret etti. Ayrıca Zafer Partisi’nin düzenlemiş olduğu EYT ve Emekli Maaşı Sorunu Çalıştayına Çanakkale’yi temsilen Başkan Murat Çağlayan katıldı ve genel başkan ile görüştü.

Taleplerin ve beklentilerin yinelendiği görüşmelerde, aynı zamanda büyük mitinge de davette bulunuldu. EYT’liler siyasileri 15 Mayıs Pazar günü, Maltepe mitingine davet ettiler.
 
Mehmet Güler