Çanakkale merkezde bulunan antikacı pazarında her döneme ait eşya bulunuyor. Kimisi antika için alıyor kimisi ise ikinci el eşyalar olmasından dolayı fiyatı düşüş olduğu için satın alıyor. Geniş alanda satışı yapılan bu pazara herkes uğruyor.

Çanakkale’de eski havra sokakta yer alan antika pazarı antikacı bir esnafın tarihi eşyalara ve eski dönemlere ait objelere karşı oluşan büyük ilgisinden dolayı tarihi eşyaları antika severlerle buluşturuyor. Koleksiyon niteliğindeki ve en eski tarihi eşyaların her birini farklı yerlerden başka şehirlerden özenle getirerek bu pazarda sergiliyor. İkinci el eşya ve kıyafet alım satımı senelerdir burada büyük bir itina ile yapılıyor. Koleksiyoncu ve turistlerin büyük bir ilgi odağı haline gelen bu antika pazarında 100 yıllık eserler ve eşyalar bulunuyor. Osmanlı zamanlarına ait tarihi objeler ve birçok halkın kullanmış olduğu eski zamanlara ait mobilyalar, radyolar, kasetler, fincan takımları ve daha birçok koleksiyon eşyaları ve antikalar burada turistlerin ilgi odağı oluyor. 8 yılı aşkın süredir açık olan bu antikacıya hem turistler tarafından hem de koleksiyoncular tarafından her geçen gün ilgi ve ziyaretler artıyor.
Tarihi yerde tarihi dükkanı açan Emine Gürel buradaki eşyalara her geçen gün ilginin arttığını ve eşyaların satıldığını belirterek, “Her gün buraya ziyarete bir sürü turist ve koleksiyoncu geliyor. Burayı ilk açtığım zamanlar eşya çok fazla vardı ama şimdi eşyalar pek kalmadı çünkü nerdeyse hepsini satın aldılar.” dedi.
Bünyamin Nami Tonka