Yarım asırdan fazla; fuarlarda, şenliklerde, düğün salonlarında, çok sayıda etkinlikte milyonlarca çocuğu eğlendirdi, moral verdi ve Türkiye’nin palyaçosu ünvanına sahip “Palyaço Yakup” olarak bilinen Yakup Topçuoğlu, Çanakkale-Gökçeada’daki evinde yaşama gözlerini yumdu.

Cenazesi dün ikindi namazının ardından Fatih Camiinden kaldırılıp,Şehir Kabristanlığına defnedildi.
 
Uzun yıllar İstanbul'da çeşitli gazino ve eğlence mekanlarında palyaçoluk yaptıktan sonra Gökçeada'da, ünlü İtalyan ressam Salvador Dali tarzında, dinazor gibi çeşitli heykellerle süslü bir pansiyon işleten Topçuoğlu sağlık sorunları nedeni ile bir süredir dinleniyordu.  Acı haber  önceki gün  akşam saatlerinde geldi.
 
 
Yakup Topçuoğlu, Türkiye’de ilk palyaço olmasının yanısıra; trompet ve keman çalarak da müzisyenlik yaptı ancak yetinmeyip, heykeltraşlık, boksörlük ve balıkadamlık da en büyük hobileri arasında yer aldı. Resim dalında da profosyonel çalışmalar gerçekleştirdi.
 
Gökçeada Belediye Meclisi 05.03.2018 tarihinde yaptığı toplantıda Yakup Topçuoğlu’nun evinin bulunduğu sokağın adını oy birliği ile değiştirilmesine karar verdi. Kararda şu ifadeler yer alıyor
 
“Ülkemizin gerekse ilçemizin gelişimine ve tanıtımına katkı sağlayan isimlerin sokaklara verilerek bu isimlerin gelecek nesillere aktarılmasının sağlanması büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda uzun yıllardır ilçemizde ikamet eden, ülkemizin ilk palyaçolarından biri olan ve sanatçı kişiliği ile ilçemizin kültürel hayatının gelişiminde önemli köşe taşlarından biri olan Yakup Topçuoğlu’nun isminin evinin bulunduğu İlçemiz Kuzulimanı Mahallesi 9 nolu Sokağa verilerek söz konusu sokağın isminin “Palyaço Yakup Sokağı” olarak değiştirilmesine karar verildi.”
 
Arzu Baladur