Reis Karabiber, "Sardalya avlamak için denize ağ bıraktık sardalya sürüsünün peşinde olan iki köpek balığı ağlara takılıp tekneye geldi, balıkçılar ölmemeleri için hemen denize geri bıraktı. Ekolojik dengeyi sonuna kadar korumaya devam" dedi. Kaptan Karabiber, geçtiğimiz ay yine ağlarına takılan caretta caretta türü deniz kaplumbağasını da yeniden denize bırakarak, örnek bir hareket daha sergilemişti.
 
 Çanakkale’de önceki akşam sardalya avına çıkan Çalı Balıkçılığın gırgır teknesinden, Karanlık Liman Mevkiinde, sardalya avlanmak üzere ağlar denize bırakıldı. Sardalya sürüsünün peşine takılan iki köpekbalığı da  ağlara takıldı.  Atılan ağları tekneye çeken  Reis Naci Karabiber ve tayfası  köpek balıklarını yeniden denize bıraktı.  Kaptan Karabiber, geçtiğimiz ay yine ağlarına takılan caretta caretta türü deniz kaplumbağasını da yeniden denize bırakarak, örnek bir hareket daha sergilemişti.

“EKOLOJİK DENGEYİ SONUNA KADAR KORUMAYA DEVAM”
O anları cep telefonuyla kaydederek sosyal medya hesaplarından paylaşan tekne kaptanı Naci Karabiber, ekolojik dengeyi sonuna kadar korumaya devam edeceklerini belirterek, "Sardalya avlamak için denize ağ bıraktık sardalya sürüsünün peşinde olan iki köpek balığı ağlara takılıp tekneye geldi, balıkçılar ölmemeleri için hemen denize geri bıraktı. Ekolojik dengeyi sonuna kadar korumaya devam " dedi.

Nazif Cemhan Şen