Hayvan severleri ikiye bölecek trajikomik olay dün Ayvacık İlçesine bağlı Cemaller Köyü’nde yaşandı. Artan yem fiyatlarından dolayı koyunlarına ağılda bakamayan Üretici Mustafa Yıldırımın 27 gebe koyunu, tatilcilerin önce sahiplenip sonra bakamadıkları için Ayvacık’a saldıkları köpeklerin saldırısına uğradı.  Köpeklerin son zamanlarda çok saldırganlaştığını ifade eden Üretici Yıldırım isyan ederek, “Bu hayvanları başıboş bırakan kişiler görsün vaziyetimi. Ayvacık’ta beş kazan yakıyorum evimi idare edeceğim diye. Artık yeter evinde hayvanına bakan kişiler elbette gezdirsin ama artık bu hayvanların buraya bırakılmasını istemiyoruz. Buradan da yetkililere sesleniyorum” dedi.

Ayvacık İlçesinde evini geçindirmek için bir yandan ilçe merkezinde kalorifer kazanlarına bakan, bir yandan ise hayvancılık yapan Mustafa Yıldırım’a ait Cemaller köyündeki koyun sürüsüne başıboş köpekler saldırdı.  
Pazar akşamı tel örgülerle çevrili arazide koyunlarını bırakan Yıldırım, sabah üzücü manzara ile karşılaştı. Gece saatlerinde Mustafa Yıldırım’a ait koyun sürüsüne saldıran başıboş köpekler kaçamayan 7 gebe koyunu telef etti. 

Yaşanan üzücü olayla ilgili isyan eden Mustafa Yıldırım olayı şu ifadeler ile anlatarak isyan etti:

YEM FİYATLARI ÇOK ARTINCA KOYUNLARI TEL ÖRGÜLÜ ARAZİYE SALDIM”
“Pazar akşamı koyunları başka bir araziden buraya emniyetli diye getirdim ve tel örgülerle çevrili alana kapattım.  Ben Ayvacık Merkezde Kalorifer de yaptığım için hayvanlarımızın bulunduğu alana komşularımız önceden geliyor.  Hayvancılıkla geçimimi sağladığım için de zor durumdayım.  Hayvanlara da bakmak artık zorlaştı. Yem fiyatları aldı başını gidiyor.  Yem satın alamadığım için doğadaki yeşillikten faydalanmak için koyunlarımı buraya getirdim.  Tel örgü ile çevirili araziye girmiş başıboş köpekler ve hayvanlarım kaçamamış.  Hayvanlarımın hepsi gebe ve doğuma başlamışlardı.  7 tane gebe hayvanım telef oldu ama üç tane de kayıp var.  Bizden önce araziye gelenler koyunlara saldıran köpekleri gören olmuş.”

“BAKAMADIĞINIZ KÖPEKLERİNİZ KOYUNLARIMA SALDIRDI”
“İstanbul başta olmak üzere Çanakkale’deki hayvan sever arkadaşlarımıza sesleniyorum.  Evlerinde baktığı köpekleri son dönemlerde istemeyen kişiler Ayvacık’ın girişine bırakıyor hayvanları.  Çıksınlar bu hayvanları başıboş bırakan kişiler görsün vaziyetimi. Ayvacık’ta beş kazan yakıyorum evimi idare edeceğim diye. Artık yeter evinde hayvanına bakan kişiler elbette gezdirsin ama artık bu hayvanların buraya bırakılmasını istemiyoruz. Buradan da yetkililere sesleniyorum.”

Dilek Akşen