Dijital Gösterim Merkezi’nde her ay son teknolojiyle yapılan yeni görselleri vatandaşa sunulmaya devam ediyor. Çanakkale Zaferinin 106. Yıl dönümü nedeniyle Dijital Gösterim Merkezinde Çanakkale Zaferi, Çanakkale Deniz Savaşları ve Nusret Mayın Gemisi konulu içerikler gösterime alındı.

Dijital Gösterim Merkezi,  15 Temmuz’dan beri Anadolu Hamidiye tabyası içinde ziyaretçilerine gösterim yapıyor.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Çanakkale haricinde Bursa, Samsun, Konya, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır’da da hizmet veren Dijital Gösterim Merkezleri her ay farklı programla ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.  Dijital Gösterim Merkezinde bu ay  18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle Çanakkale Zaferi anlatılıyor. Çanakkale Zaferi gösterimin yanında Çanakkale Deniz Savaşları ve Nusret Mayın Gemisi konulu içerikler de gösterilmeye başlandı.

ENGELSİZ GÖSTERİM
Pek çok şehirde hizmet veren Çanakkale’de de Anadolu Hamidiye Tabyası içerisinde yer alan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlı Dijital Gösterim Merkezi beş bölümden oluşuyor.  Dijital Gösterim Merkezinin ilk bölümünü fuaye alanı oluştururken ziyaretçiler, fuaye alanında gösterim merkezi hakkında bilgi alabiliyor. Aynı zamanda Üç Boyutlu Resim Deneyimi de bu bölümde ziyaretçilerini karşıladı. Engelleri ortadan kaldırarak, görme engelli yolu bulunan gösterim merkezinde, işitme engelli vatandaşlar için de işaret dili ile anlatım mevcut.

106. YIL DÖNÜMÜNDE ZAFER GÖSTERİMLERİ
Beş bölümden oluşan Dijital Gösterim Merkezinin ikinci bölümünde yer alan 360 video deneyim alanına, dijital gösterim yapılan bir tünelden geçilerek giriliyor. 360 derece video deneyim alanından hemen sonra ise video haritalama gösterimi yer alıyor.  Üç Boyutlu Resim Deneyimi bir diğer adıyla Hologram gösterimi yer alıyor. Gösterim merkezinin 360 derece video deneyim bölümünde bu ay Çanakkale Zaferi konulu bir gösterim yer alıyor.
360 derece video deneyim alanından sonra video haritalama gösterim alanında, Çanakkale Deniz Savaşları ve Nusret Mayın Gemisine dair gösterim yer alıyor. Dijital hologram gösterim alanında ise Nusret Mayın Gemisi için hazırlanan hologram ile aynı anda sunulan videowall çalışmasında geminin destansı tarihi anlatılıyor.

GÖSTERİMLER SÜRÜYOR
Gösterimler Anadolu Hamidiye Tabyası içerisindeki Dijital Gösterim Merkezinde Mart ayı boyunca sürecek. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dijital Gösterim Merkezlerini milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginliklerimizi yeni iletişim ve gösterim tekniklerini kullanarak hafta içi 11:00-19:00 saatleri arasında vatandaşların erişimine sunuyor. Hafta içi 11:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilen Dijital Gösterim Merkezi, kısıtlamalar sebebiyle haftanın 5 günü vatandaşların ziyaretine açık.
 
Bünyamin Nami Tonka