Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, pek rastlanmayan bir davranış sergileyerek birlikte Cuma Pazarı’nı gezdi. Vali Aktaş ve Başkan Gökhan pazarın her tarafını gezerek esnaflarla sohbet etti ve maske, mesafe ve hijyen kurallarının önemi vurguladı.
 
Daha önce Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Belediyesi arasındaki yaşanan sorunlar, Vali İlhami Aktaş’ın gelmesi ile normale döndü. Normalleşme Çanakkale’nin bir çok sorunu ortada kaldırırken, son zamanlarda pek alışık olmadığımız bir durum da ortaya çıktı. Vali Aktaş ve Başkan Gökhan’ın bir birlerini ziyaret etmesinin dışında ilk kez birlikte bir denetime de imza attılar. Son günlerde vakaların hızla arttığı Çanakkale’de Vali Aktaş ve Başkan Gökhan birlikte Cuma Pazarı’nı denetledi. Denetim ile ilgili fotoğrafları sosyal medya hesabında paylaşan Başkan Gökhan, denetimle ilgili şu bilgiyi paylaştı, “Cuma Pazarını bugün Valimiz Sayın İlhami Aktaş ile gezdik. Çanakkalelilerimize hizmet veren pazarcı esnafımıza hayırlı işler dileyerek, Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarının önemini ve denetimlerimizi gerçekleştirdik. Gelecek sağlıklı günler için tedbirlere uyalım”
 
PAZARDA FİYATLAR DEĞİŞMEDİ
Taze ve uygun fiyatlı sebze ve meyvelerin satıldığı pazar her hafta vatandaştan ilgi topluyor. Pazarda bu hafta da fiyatlar değişmedi. Meyve ve sebze fiyatları bu hafta sabit kaldı.
Korona virüs tedbirleri sebebiyle maske mesafe ve hijyen kurallarına uyularak denetimlerle gerçekleştirilen pazara vatandaşlar hem fiyatların uygun olması hem de ürünlerin taze olması sebebiyle yoğun ilgi gösteriyor.  İsmetpaşa mahallesinde Cuma  günleri kurulan halk pazarında kış aylarında sofraların vazgeçilmezlerinden olan kışlık sebze ve meyveler tezgahlardaki yerini aldı. Kentin en kalabalık halk pazarlarından olan İsmetpaşa Kapalı Pazar Yeri, bu hafta da kentlilerin akınına uğradı. Sabahın erken saatlerinde kurulan tezgâhlarda kışlık sebze ve meyveler rağbet gören ürünler oldu. Kışlık sebzelerden ıspanak, pırasa, kereviz, turp, karnabahar, lahana, brokoli; meyvelerden ise portakal, elma, mandalina, muz, nar, çilek, armut tezgâhları süsledi.  İsmetpaşa Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan büyük alışveriş tezgâhları büyük ilgi görüyor. Katkısız ve doğal olarak yetiştirilen ürünlerin tezgâhlarda yerini aldığı pazarda; yöreye özgü tarhana, erişte, köy ekmeği, köy yumurtası, salça, ceviz, arı sütü, bal, polen, zeytin, zeytinyağı, mevsimlik sebze ve meyvelerin yanı sıra şifalı otlar da bulunuyor.
Öte yandan Pazarda mevsimin en çok tercih edilen sebzesi Ispanağın fiyatı geçtiğimiz haftadan beri vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yoğun kar yağışı ve yağmurlar dolayısıyla Çanakkale’de ekilen ıspanaklar sularının altında kaldı. Pazarda 3 liradan satılan Ispanağın büyük kısmının sular altında kalmasından dolayı fiyatlar pazarda 6 ile 8 liraya yükseldi.  Mevsimin gözde meyvesi mandalina da fiyat istikrarını koruyor. Mandalina fiyatı 6 lira civarında satılıyor.

SEZON SEBZELERİ TEZGÂHTA
 Pazar esnafları sebze fiyatlarında fazla değişiklik olmadığını belirttiler. Pazarda fiyatlar ise; domates 5,taze soğan 2, biber 4, kırmızı lahana 5, ıspanak 6, salatalık 6, havuç 4, kabak 7, patlıcan 6, limon kilo 3, turp 5, marul 3, fasulye 10,  kapya biber 13, muz 10, elma 5, Mandalina 6 TL olarak satıldı.

DENETİMLER SÜRÜYOR
Çanakkale Belediyesi vatandaşların daha sağlıklı ve rahat bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için gerekli tüm önlemleri almaya devam ediyor. Covid-19 kuralları kapsamında zabıta ekiplerince daha düzenli bir hale getirilen pazar yerine vatandaşların maskesiz girişine izin verilmiyor.

Damla Şener Okdaş