Çanakkale’de uzun yıllar iş ve siyaset dünyasının içinde olan ve önemli isimlerinden Ali Tamer Balçık geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Balçık cenaze namazı öncesinde CHP İl binası önünde düzenlenen törenle defin yerine götürüldü.

Bir dönem SHP Çanakkale İl Başkanlığı da yapan, Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Meclis Başkanlığı da yapan, Gökçe Meşrubat Yönetim Kurulu başkanlığı yapmış Ali Tamer Balçık, önceki gün hayatını kaybetti.

Çanakkale siyaseti ve iş dünyasına damga vuran Balçık’ın ölümü kentte büyük üzüntü yarattı. Dün Ali Tamer Balçık için CHP Parti İl Binası önünde düzenlenen törenle defin yerine götürüldü. Törene  CHP Genel Başkan Yardımcısı, Çanakkale Milletvekili  Muharrem Erkek,  Milletvekili Özgür Ceylan, İl Başkanı Metin Ümit Ural, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Parti önünde düzenlenen helallik alması öncesinde CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural bir açıklama yaptı. Ural, “Bugün yine sözün bittiği yerdeyiz ve maalesef büyüğümüz Tamer Balçık’ı kaybettik.  Biz de bunun üzüntüsü içerisindeyiz. Tamer Balçık, yaptıkları ile Çanakkale’de iz bırakan bir isim.  Sayın Tamer Balçık, öncelikli olarak Sosyal Demokratta önemli görevler yaptı.  İş İnsanı olarak da  toplumsal faaliyetler açısından da Çanakkale’de çok sevilen ve sayılan bir abimizdir. Kendisine Allahtan rahme diliyoruz”  dedi.

CHP İl binasında alınan helalliğin ardından İkindi namazına müteakip Necippaşa Camiinde kılınan cenaze namazının ardından merhum Ali Tamer Balçık’ın naaşı Yeni mezarlığa defnedildi.

Mehmet Kuzey