CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Satı Ürer, ‘’Ülkemizde insanlarımız ölüyor, esnafımız iflas ediyor, işsizlerimiz intihar ediyor, çocuklarımız temel eğitimini alamıyor’’ dedi.

CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Satı Ürer, parti ilçe binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Çok sayıda partilinin katıldığı sosyal mesafeye uygun düzenlenen basın açıklamasında  Ürer, 2020 yılı gündeminden düşmeyen sosyal konutlar konusunu tekrar gündeme aldı.  Vatandaşın pandemi ile birlikte zor günler geçirdiğini vurgulayan Ürer, bu durumun sorumlusunun 18 yıldır iktidar olan AK Parti hükümeti olduğunu belirtti. AK Partinin gündemi değiştirdiğini ifade eden Ürer, ’Çanakkale halkı algılarla yönetilemez’’ ifadelerini kullandı.

CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Satı Ürer, ‘’Dünyada korona virüs salgını yayılmaya devam ederken, ülkeler sıkı önlemler alarak bu sıkıntılı süreci en az hasarla atlatmaya çalışıyorlar. Ülkemizde ise insanlarımız ölüyor, esnafımız iflas ediyor, işsizlerimiz intihar ediyor, çocuklarımız temel eğitimini alamıyor’’ diyerek sözlerine başladı.
 ‘’Partimiz tüm olanaklarıyla, yaşanan bu olumsuzluklara çözüm üretmeye çalışıyor’’ diyen Ürer, ‘’Belediyemiz kentlimizin yanında yer alıyor, destek sunuyor. Buna karşılık iktidar partisi ilçe başkanının gündemi değiştirmek adına yaptığı açıklamalar karşısında şaşkınız, öfkeliyiz’’ açıklamasında bulundu.
 
‘’AKP HÜKÜMETİNİN HALKINA VERDİĞİ DEĞERİN GÖSTERGESİ BUDUR’’
Ürer, ‘’İl Başkanlığımızın yapmış olduğu basın açıklamasında da belirttiği gibi, devlet olarak riskli alan ilan edemedikleri sosyal konutlar bölgesi üzerinden belediyemizi suçlama çabaları ne kadar aciz olduklarının göstergesidir. Her açıklamalarında bizi kıskanıyor dedikleri Avrupa ülkeleri bu zor süreçte halklarına milyonlarca Euro destek vermektedir. Bizim hükümetimiz ise bilindiği gibi halkına iban numarası göndererek para toplamaya çalışmaktadır. Sonra ne yapıyor Tunus’a milyonlarca lira hibe ediyor, Somali’nin IMF borçlarını ödüyor. AKP hükümetinin halkına verdiği değerin göstergesi budur’’ şeklinde konuştu.

BU ZİHNİYETİN ÇANAKKALE’DE KARŞILIĞI YOKTUR
Vatandaşın yaşadığı sıkıntılara değinen Satı Ürer, ‘’Halkımızın güç bela ödedikleri vergileri; geçmediği köprülere, gitmediği yollara, hizmet almadığı havaalanlarına harcayan bu hükmet, küçük bir kısım esnafımıza 3 ay 500 TL kirayı ve vatandaşlarımıza da kuru ekmeği reva görmüştür. Sosyal demokrat belediyelerimizin hiçbir görüş ayırt etmeden yaptıkları desteklere engel olan, banka hesaplarına bloke koyan, bu zihniyetin Çanakkale’de karşılığı yoktur’’ dedi.

‘’TEK SORUMLUSU, KESİNTİSİZ 18 YILLIK İKTİDARDA OLAN AKP’’
‘’AKP Çanakkale Merkez İlçe Başkanının açıkça beyan ettiği gibi; evlerinde sıcak yemek yiyemeyen insanlarımız vardır. Ekmeğinden, işinden, gücünden olan insanlarımız vardır. Hatırlatmak isteriz ki bu durumun tek sorumlusu, kesintisiz 18 yıllık iktidarda olan AKP hükümetidir’’ diye belirtti.

ÖLÇEK’İ RAHATSIZ EDEN BELEDİYEMİZİN BAŞARISIDIR
 Ürer, ‘’Pandemi süreci ve öncesinden beri, Çanakkale Belediyesi ve diğer CHP’li Belediyeler halkımıza binlerce erzak paketi ile beraber halk kart ile yardımlarda bulunmuştur. Her türlü engellemelere rağmen yapmaya devam edecektir. Bunlar bizim şov malzemesi olarak yapacağımız işler değildir’’ diyen Ürer, ‘’Belediyemizin kentlimizin yanında yer alması, yoksullukla mücadele ve tüm hizmet alanlarındaki başarısı halkımızın takdirini kazanmaya devam etmektedir. Sayın Yıldıray Ölçek’i rahatsız eden Belediyemizin başarısıdır. Kentimizin suyunu, aşını, ekmeğini paylaşır ama geleceğini asla rantçı ve talancılara emanet etmeyiz’’ dedi.

SAĞLIKÇILARA TEŞEKKÜR ETTİ
Ürer konuşmalarına devam ederek, ‘’Kentimiz ve halkımız için çalışmaya, yaşama ve umut kaynağı olmaya devam edeceğiz. Çanakkale halkı algılarla yönetilemez, uyutulamaz’’ şeklinde konuşarak, ‘’Korona virüsü salgını boyunca ailelerinden uzakta, zor şartlar ve uzun mesailer ile yanında olamadığımız sevdiklerimize derman olmaya çalışan sağlıkçılarımıza minnetlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

‘’BİRİLERİNİN DARBUKA VE DAVUL SESLERİNE AYAK UYDURMAYACAĞIZ’’
CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Satı Ürer’in açıklamasından sonra konuşan İl Başkanı Metin Ümit Ural, “Bilindiği gibi Çanakkale’mizde herkes her yerden bir şeyler söylüyor, herkes denizden gelen rüzgarı estirmeye çalışıyor.  Ancak biz denizden gelen rüzgarla değil, kendi geleceğimizi planlayarak siyaset yapıyoruz.  Birilerinin darbuka ve davul seslerine asla ayak uydurmayacağız. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Sadece herkes yaptığı açıklamalara dikkat etmeli.  Arkasında durabilecekleri laflar söylemeli” dedi.
 
Mehmet Kuzey