Yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının duyurulmasının ardından aralık ayı başından dolmaya başlayan otellerin yılbaşı eğlence programları bu yıl planlanmadı. Her yıl kentin dört bir yanında coşkuyla karşılanan yeni yılı bu yıl vatandaşlar evlerinde geçirecek.

Artan korona virüs vakaları değerlendirilerek Bakanlık tarafından yeni önlemler alındı. Bakanlık Genelgesiyle korona virüs tedbirleri kapsamında yılbaşı gecesini de içine alacak şekilde 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacağı açıklandı. Yılbaşında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağının detayları yayınlanan genelgeyle paylaşıldı. Bakanlığın genelgesinde yasak ile ilgili yapılan açıklamada; “Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, 1 Ocak 2021 Cuma gününün resmi tatil olması da göz önünde bulundurularak, 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.” İfadelerine yer verildi. Bu kapsamda  her yıl görmeye alışık olduğumuz kalabalık sokaklar, partiler, konserler bu yıl olmayacak.

KISITLAMADA OTELLER AÇIK
İçişleri Bakanlığı'ndan yılbaşı genelgesine göre, 31 Aralık saat 21.00'da başlayacak sokağa çıkma yasağı 4 Ocak Pazartesi günü sabah saat 5.00'a kadar devam edecek. Buna göre otellerin kısıtlama boyunca açık olacağı da paylaşıldı. Yılbaşını evde kutlamak istemeyenler alternatif olarak yılbaşını otellerde geçirebilecek.
Alınan karara göre, oteller, bazı yasaklardan muaf olsalar da alışık olunan yılbaşı programlarını düzenleyemeyecekler. Yılbaşı yemeği ise yapılmayacağı otellerin normal akşam yemeği çerçevesinde verileceği belirtildi.

BAKAN UYARDI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yılbaşının yeni bir virüs patlamasına neden olmaması konusunda uyararak, “Otellerde de eğlence tarzında herhangi bir organizasyon olmamalı. Kalabalık bir araya gelişlerin olmadığı, en fazla iki, üç kişinin bir araya geldiği bir durum olmalı. Enfeksiyonun, salgının seyri açısından oteller kaynak olabilir, böyle bir duruma izin verilmemeli” ifadelerini kullandı.

TALEP AZ OLDU
Kentimizde de yılbaşı eğlencelerinin başını otel organizasyonları çekiyordu. Vatandaşlar otellerin yılbaşı programlarına 1 ay önceden rezervasyon yaptırıyordu. Yılbaşını büyük eğlencelerle geçirerek yeni yılı karşılayan otel organizasyonları bu yıl yapılmayacak. Hem otellerde yılbaşı programı olmaması hem de 4 günlük yasaklamada 4 gün boyunca otelden çıkışın yapılamaması sebebiyle vatandaş otelleri tercih etmedi. 4 günlük konaklama bedeli maliyetinin yüksek olması ile birlikte yılbaşına 10 günden az bir zaman kala otel rezervasyonları boş kaldı.
Kentimizin köklü otelleri yılbaşında etkinlik yapamayacaklarını belirterek rezervasyonun olmadığını ve soranlar olmasına rağmen talebin az olduğunu belirtti. İlimizdeki otellerin Antalya ve Bodrum’daki oteller gibi büyük ve geniş etkinlik kapasitesine sahip olmadığını belirten yerel bir otel yetkilisi talebin az olmasının beklenen bir durum olduğunu ifade etti. Otel yetkililerinin açıklamasına göre, Çanakkale’de otellerin yılbaşı rezervasyonları boş kaldı. Otellerde eğlencelerin olmaması sebebiyle pek çok vatandaş ise evlerinde aileleriyle yılbaşını karşılayacağını söyledi.
 
Bünyamin Nami Tonka