Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, 21 Eylül Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlanacağını duyurdu. Bu kararın ardından yüz yüze eğitimde uygulanacak teknik detaylar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildi. Alınan önlemlerle birlikte öğrenciler uzun süreden sonra bugün ilk kez sınıflarda yerlerini alacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından il Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazıyla; 21-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1’inci sınıflarda 1 gün yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştirileceği, ihtiyaç duyulması halinde okulun fiziki şartları da dikkate alınarak sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde şubedeki öğrenciler gruplara bölünerek yüz yüze eğitim yapacağı belirtildi. Sınıf mevcudunun bölünmesiyle ortaya çıkan grupların okula gelecekleri günlerin ise birbirinden farklı tutulması kararı alındı. Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımının ise zorunlu olmayacağının bilgisi verildi.

DERS SAATİ 30 DAKİKAYA DÜŞTÜ
Bugün itibariyle okullarda okul öncesi eğitimde ilk hafta 1 gün 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati suretiyle uyum eğitimi yapılacak. Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 2 gün olmak üzere günde 30’ar dakikalık 5 etkinlik saati süreyle eğitim yapılacak. Okul öncesi eğitimde bugüne kadar yüz yüze devam eden kurumlarda da bugünden itibaren aynı planlama doğrultusunda eğitime devam edilecek.

Bugünden itibaren ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri ise hafta boyunca her biri 30’ar dakikalık 5 ders saati süreyle uyum eğitimi yapacak. Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında da haftada 2 gün her biri 30’ar dakikalık 5 ders saati yüz yüze eğitim alınacak. Ders saatleri arasında 10’ar dakikalık dinlenme süresi verilecek. Okul yönetimleri tarafından teneffüs saatlerinde öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için nöbet görevi de dahil olmak üzere gerekli planlamalar yapılacak.

HİJYEN KURALLARI OYUNLARLA ANLATILACAK
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla, bu hafta yüz yüze eğitimde ilk hafta olması sebebiyle henüz okul yaşamıyla yeni tanışacak olan okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin uyumuna ayırdı.  Çanakkale’nin tüm okullarında uyum programı kapsamında Covid-19 tedbirleri; kişisel hijyen, maske ve sosyal mesafe kuralları öğrencilere temassız oyunlar ve eğlenceli etkinliklerle anlatılacak. Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında ise Türkçe dersi haftada 2 gün 3’er ders saati olmak üzere 6 ders saati, matematik haftada iki gün 1’er ders saati olmak üzere 2 ders saati, hayat bilgisi haftada 2 gün 1’er ders saati olmak üzere 2 ders saati yüz yüze eğitimle verilecek.

EBA’DAN EĞİTİMLER DEVAM EDECEK
Yüz yüze eğitim yapılamayan dersler ve  yüz yüze eğitime katılmak istemeyen öğrenciler için EBA TV ve EBA portal’dan eğitimler devam edecek. Uzaktan eğitimle ilgili tüm bilgilere uzaktanegitim.meb.gov.tr ve eba.gov.tr adreslerinden ulaşılabilir.

Arzu Baladur