Çanakkale İl Tarım Müdürlüğü Gökçeada muhtarları ve kolluk gücü olarak jandarma görevlileri ile toplantı gerçekleştirdi. İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri Gökçeada Mezbahanesinin açılması ile başlayan yeni dönem için hayvan yetiştiricilerinin uyması gereken kuralları hatırlattı.

Türkiye’de ilk defa İl Tarım Müdürlüğü tarafından yapılarak işletmeye açılan bir mezbahane olan Gökçeada Mezbahanesi ile birlikte Gökçeada’da hayvancılıkta artık daha farklı olacak. Bu farklılıklardan adada ki hayvan besicilerimizin en üst düzeyde yararlanabilmesi için Çanakkale İl Tarım Müdürlüğü destek toplantılarına başladı. İlk toplantı muhtarlar ve kolluk güçleri ile yapıldı. Bu toplantılar ihtiyaç ve talep doğrultusunda tekrarlanacak. İlk toplantı 2 şube müdürü toplantıyı gerçekleştirdi.

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Latif Candan ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga birlikte gerçekleştirdikleri bilgilendirme toplantısı ile yeni dönem için bilgilendirmeye muhtarlar ve kolluk güçlerinden başladı. Yetiştirilen hayvanların ada dışına çıkışı ile ilgili olmazsa olmaz kuralları açıklayan Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Latif Candan, muhtarlar aracılığıyla yetiştiricilere verdiği mesajda amacın yasalara uygun ticaret yapan arkadaşların mağduriyetini en aza indirmek için çabaladıklarını belirtti.

Toplantı konu ile ilgili soruların yanıtlanması ve 2021 yılı için il tarım müdürlüğünden beklentilerin konuşulması ile devam etti.

Damla Şener Okdaş