Pandemi sürecinde 50’den fazla şehirde maske takma zorunluluğu getirildi. Çanakkale’de maske takma zorunluluğu getirilen illerden biri oldu. Gökçeada Kaymakamlığı tarafından ilçe sınırları içerisinde maske takmanın zorunlu olduğu duyuruldu. Vatandaşlar perakende marketlere maske takarak alışveriş yapmaya devam etti.

Maske takma zorunluluğu kapsamında Gökçeada Kaymakamlığı tarafından uyarı ve denetimler arttı. Adada periyodik olarak yapılan gıda denetimlerinin yanı sıra maske için de denetimlere hız verildi.

Çanakkale İl Tarım Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 4 resmi kontrol görevlisi 2 ayrı ekip olarak gıda satışı yapan iş yerlerinin denetimi için denetimler yaptı. Gidilemeyen ve eksikleri nedeniyle süre verilen iş yerleri için de denetimler aralıksız sürecek. Gıda satışı yapan iş yerleri denetimleri sürerken 4 günden bu yana uyarıların aralıksız devam ettiği maske takma zorunluluğu için kurulan ekipler bu gün görev başı yaptı. Bu gün yapılan denetimlerde vatandaşların yanlarında maske taşısa da doğru kullanım konusunda eksikliklerin olduğu gözlemlendi.
Kurallara uyum konusunda genelde güzel görüntüler bulunsa da istisnalar da az değildi. Bazı vatandaşların küçük çocuklarını korumak için sergiledikleri çaba sevimli görüntüler ortaya çıkmasına neden olsa da keşke hepimiz aynı duyarlıkta olsak dedirten görüntüler de az değildi. Denetim ekiplerini gören vatandaşların çenelerinde, kollarında, ceplerinde ve arabalarında bulunan maskelerini acele ile taktıkları gözlendi. 900 TL cezası bulunan maske takmama ya da doğru takmama konusunda denetim ekiplerinin ilk gün olması nedeniyle toleranslı davrandıkları gözlenirken yetkililerden alınan bilgilere göre devam edecek denetimlerde artık toleranslı davranılmayacak.

Damla Şener Okdaş