Koronavirüs sürecinde ekonomik anlamda zor dönemlerden geçen esnaflar devletin verdiği kira desteği ile hayatta kalmaya çalışıyor. Bir destek de Akın Düzgören adlı dükkan sahibinden geldi. Düzgören, pandemi sürecinde zor dönem geçiren kirasının kirasını yarısını almayı kabul etti.
 
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sağlık alanında yaşattığı olumsuzlukların yanında birde ekonomik anlamda vatandaşlara zor zamanlar yaşatıyor. Pandemi döneminde ekonomik anlamda etkilenen esnaf zor zamanlar geçiriyor.  Normalleşme sürecinde adım adım başladığı dönemde dükkanlarını açan esnaf, uzun zamandır kapalı olan dükkanlarının biriken borç yükü altında ne yapacaklarını düşünüyor. Yıllarca kiracılarının değişmesine rağmen, Düzgören’in verdiği fiyat hiç değişmedi.  Zor zamanda esnaflığın ne kadar zor yapıldığını Hamallık döneminde gören dükkan sahibi Akın Düzgören, koronavirüs nedeni ile zor döneme girdiğimiz 82 günde iş yapamayan kiracısının yanında oldu. Zor zamanda iş yapamayan dükkanını gören ve kendini kiracısının yerine koyan Düzgören, indirime gitti ve kriz geçene kadar kiracısından sadece yarısını almaya karar verdi.
 Akın Düzgören, kiracılarının yerine kendini koyduğunu söyleyerek, “Bir dükkân kiralandığı zaman hava parası, dekorasyon masrafı, elektrik, su depozitoları, muhasebeci, vergi vs kayıt masrafları, sigorta masraflarından sonra bir işyerinin kapanması ne kadar kötü. Orada çalışırken işsiz kalan işçiler ne yapacak. Tüm bunları düşünerek kriz geçene kadar kirayı yarıya indirme kararı aldım.  Kararımı kiracıma söylediğimde çok şaşırdı. Kabul etmek istemedi ancak ben ısrarla kararımın kesin olduğunu, kriz geçene kadar böyle olacak, kiranın yarısını alacağım dedim” dedi.
 
Muzaffer Cirtel