İlk Öğretim haftası nedeniyle ilçe merkezimde 25 Eylül İlk ve orta okulu bahçesinde düzenlenen programa katılan ilçe kaymakamı Tahir Şahin, yağmur nedeniyle protokole çadırların hazırlandığını ve bu aşamada ise ‘bizler burada çadırların altında otururken öğrencilerimiz yağmur altında olmaz’ diyerek öğrencilerden izin aldıktan sonra çadırların altına oturdu.
İlk öğretim haftası nedeniyle 25 Eylül İlk orta okul bahçesinde düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı ardından okul müdürü Hakkı Güzel kısa bir konuşma yaptı. Güzel “2016-2017 Eğitim Öğretim yılına başlamanın sevinç ve heyecanıyla doluyuz.Bu yılda yeşerecek tohumlarımızı karşımızda görmek biz öğretmenleri çok heyecanlandırıyor.Eğitim ordusunun bir neferi olarak bizlerden en önemli görevi ülkesine ve milletine bağlı, ülkesinin geleceğini kendi canından aziz bilen nesiller yetiştirmektir. Ayrıca biz öğretmenler, öğrencilerimize vatanın, kardeşliğin, özgürlüğün ne demek olduğunu ne anlama geldiğini ve nasıl bir kutsal değer olduğunu öğretiyorduk. Ama 15 Temmuzdan sonra bu değerin korunması için gerekirse canımızı feda etmeyi de öğreteceğiz. Okulların açıldığı ilk hafta ile birlikte 15 Temmuz ruhunu öğrencilerimize anlatmaya başladık ve anlatmaya da devam edeceğiz”dedi.

Kaymakam Tahir Tahir Şahin, Sevgili çocuklar sizler bu açık havada  ıslanıyorsunuz bize çadırların altına oturmaya müsaade ediyormuşsunuz, diyerek izin aldı daha sonra çadıların altına oturmaya geşti.
İlçe Kaymakamı yaptığı konuşmada “ Ülkemizde son yıllarda eğitim alanında da çok büyük değişim ve gelişimler yaşanmakta. Hükümetimiz eğitim alanlarına çok büyük yatırımlar yapmakta. Ülkemizde eğitim alanında yaratılan farkındalıklarla ailelerimiz çocuklarına mümkün olan en iyi eğitimi verebilmekteler ülkemiz genelinde yaşanan bu önemli gelişmeler ilçemizde de açık gözle fark ediliyor.

Lapseki’li hemşerilerim, Değerli veliler bir çok öğreni ve velilerin uzun zamndır beklemiş olduğu Plevne ortaokuluna kavuşma süreci tamamladı çok kısa bir süre içerisinde inşaatına başlıyoru”dedi.
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Her şeyden önce bizim için evlatlarımız çok değerli hem bu gün hem de geleceğimizin teminatı onlar evlatlarımız için bizler yönetici olarak ne yapsak azdır diye düşünüyorum. Biz sadece bu gün değil göreve geldiğimizden beri ilçemizde tüm okullarda bize müracaat edildiğinde ne yapılması gerekiyorsa biz yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bir örneği de bu okul bahçesi Haziran ayında okullar yaz tatiline ayrıldığı zaman bu bahçe nasıldı şimdi nasıl her şey sizin için”dedi.  
Daha sonra okul öğrencileri şiirler okudu, okulun 8. Sınıf öğrencileri1. Sınıf öğrencilerine hoş geldiniz diyerek kalem, silgi gibi bazı hediyeler verdiler program Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu lisei öğrencilerinin sunduğu halk oyunları ile sona erdi.
Programa ilçe kaymakamı Tahir Şahin, Garnizon komutanı Dnz. Yarbay Türker Altıngöz, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Göç, İlçe Jandarma komutanı Üst. Emrah Avdan, AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer, ilçe milli eğitim müdürü Ferhat Yılmaz, daire müdürleri, diğer siyasi parti temsilcileri katıldılar. 
 


Kaynak: Haber Merkezi