Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediye meclisinde bulunan  partilerin grup başkanvekilleriyle video konferans sistemiyle toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda koronavirüs tedbirleri kapsamında öneriler ve talepler görüşüldü.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs Türkiye’de de etkisini göstermesiyle alınan tedbirleri arttı. Yetkililer ise salgının önüne geçmek için ‘evde kal’ çağrısından bulunarak, sosyal mesafeyi koruma noktasında uyarılarda bulundu. Sosyal mesafenin önemli olduğu bugünlerde  toplantılar ve görüşmeler video konferans sistemiyle gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediye meclisinde bulunan partilerinin grup başkanvekilleriyle video konferans sistemiyle toplantı gerçekleştirdi. Toplantının gündeminde ise koronavirüs tedbirleri vardı.
 
Toplantı hakkında sosyal medya hesabından bilgi veren MHP’li Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Evren Yalçın, “Bugün, saat 16.00 da Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve diğer parti temsilcileri ile birlikte yaptığımız uzaktan bağlantı istişare toplantısında, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak; Pazaryerinde sebze ve meyve satanların dışında kalan giyim ve kıyafet satıcılılarının da haftanın 1 günü pazara çıkabilmesi konusunda gerekli girişimlerin yapılmasını, belediyemiz tarafından terzi esnafından yararlanarak hem esnafımızın kazanç elde etmesini hem de maske ve tulum dikilmesini, bu dikim işleminde belediye atölyelerinden yararlanarak belirli sağlık standartlarının oluşturulmasını belediye ATM’lerinin tüm mahallelere kurularak hemşehrilerimizin yükleme hizmetlerine 24 saat ve güvenli erişebilmesini, Ramazan yardım kolilerinin bu ekonomik zorluk sürecinde ivedilikle dağıtılmasını,yerel esnafı güçlendirmek adına tüm doğrudan temin ile alımların yerel firmalardan gerçekleştirilmesini isteyerek bu hususların şu anda önem arz ettiğini ifade ettik. Tüm taleplerimize destek veren ve uygun bulan diğer parti temsilcilerine ve belediye başkanına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Pandemi Hastanesine çorba ve malzeme desteğinin kesilmesi konusunda sormuş olduğumuz "Vefa Sosyal Destek Grubu ile birlikte dağıtıma neden devam edilmiyor sorusuna belediye başkanı Ülgür Gökhan "siyasetten bağımsız olarak söylüyorum, Kabul Edilirse Vefa Sosyal Destek Grupları Üzerinden göndeririz, bizim için bir sorun yok" diyerek cevap verdi” ifadelerini kullandı.

Arzu Baladur