İçişleri Bakanlığının Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında talimatlarıyla Çanakkale’de Vali Orhan Tavlı başkanlığında kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu, Gökçeada’da faaliyetini devam ettiriyor. Gökçeada Kaymakamlığı, oluşturulan Vefa Destek Grubunun evlerinden çıkamayan vatandaşların, alışveriş, gıda, sağlık, temizlik, banka, ptt, resmi kurum, lojistik, maske gibi birçok ihtiyacını sahada ve koordinasyonda bulunan toplam 36 personelle sağladığını aktardı.

Uygulamanın başladığı 22 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar 13.475 vatandaşın talebi Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli personeller tarafından yerine getirildiği aktarıldı. Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli personeller, talepte bulunan 65 yaş ve üstü kişilerin evlerinin belirli aralıklarla temizlendiği ve şimdiye kadar toplam, 116 adet sağlık ve tedavi; 196 adet Banka; 1.051 adet gıda paketi desteği; 112 adet 'Seyahat İzni' ile 1200 adet çöp, su, maske, eldiven gibi diğer konularda vatandaşlara yardımcı olunduğu bildirildi.

Gökçeada Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından Gökçeada merkezi ve merkeze bağlı köylerde 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan toplam 1.051 aileye temel gıda ve temizlik malzemeleri yardımı yapıldığı iletildi. Maske üretimi gerçekleştirilen Gökçeada Halk Eğitim Müdürlüğünde üretilen maskelerin vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına teslim edildiği ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Gökçeada Ortaokulunda siperli maske üretimi yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

İçişleri Bakanlığının koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Pazar/Satış Yerleri genelgesine istinaden Gökçeada Kaymakamlığı koordinasyonunda Gökçeada Belediyesi tarafından tüm işyerleri ve pazar alanlarının dezenfekte edildiği ve sokak hayvanlarının günlük yemek ihtiyaçları karşılandığı aktarıldı.

Gökçeada Kaymakamlığı koordinasyonunda marketlerde, pazar yerlerinde 'sosyal mesafe' ve 'maske' kullanımı için gerekli tedbirler alınarak kontroller ve denetimler sıkı bir şekilde gerçekleştirildiği bilgisine ulaşıldı.

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklama ise şu şekilde: "

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan Vefa Sosyal Destek Grubu yardımları ve destekleri kapsamında, Gökçeada’da 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan ve tespit edilen ailelere Gökçeada Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından hazırlanan temel gıda ve temizlik malzemesi yardım kolilerinin dağıtımı devam ediyor.

Valiliğimiz başkanlığında, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarımızın en hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için Gökçeada Kaymakamlığı, Çanakkale Valiliği İl Özel İdaremiz, Emniyet - Jandarma birimlerimiz, yerel yönetimlerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve kıymetli Gökçeadalılar arasında çok değerli bir yardımlaşma ve dayanışma sergilenmektedir.

Vefa Destek Grubu Gökçeada Hükümet Konağında çalışmalarını sürdürmekte olup 112, 155, 156 ve 887 37 79 numaralı hatlardan merkezimize ulaşılabilmekte, vatandaşlardan gelen alışveriş, sağlık, temizlik, destek, gıda ihtiyacı, banka vb. talepler vatandaşların ikamet adreslerine göre en yakın lojistik ekibine yönlendirilerek Gökçeadalı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmaya devam edilmektedir.

Gökçeada Kaymakamlığı Koordinasyonunda 65 yaş ve üstü ve kronik rahatsızlığı olup, hizmetini karşılayacak kimsesi olmayan vatandaşlarımızın hizmetini yerine getirmek üzere oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu 7 gün 24 Saat büyük bir özveri ve fedakarlıkla bu görevlerini sürdürmeye devam etmektedir. Evlerinde kalan ve bu çalışmalarda bizlere destek veren bütün Gökçeadalılara şükranlarımızı sunuyoruz.

“EVİNDE KAL SAĞLIKLA KAL GÖKÇEADA""


Kaynak: Haber Merkezi