Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz Gökçeada’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu’nu makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Kaymakamlıktan ayrılan İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne geçerek adada eğitimle ilgili sorunlar hakkında bilgi aldı.

Gökçeada kampüs ziyaretine Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’a kampüs ziyaretinde Maarif Müfettişleri Koordinatörü Hasan Ali Akgül, Gökçeada İlçe Milli Eğitim Müdürü Canip Küçükoğlu, Gökçeada İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Türker Olgunlar, Gökçeada Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Emin Dinçer, Gökçeada MTAL Müdürü Zafer Tepeli, Gökçeada Ortaokul Müdürü Taner Yıldız ve Gökçeada Halk Eğitim Müdürü Ercan Konyar katıldı.

Öğleden sonra Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, Lise Kampüsüne geçerek 3 okulun bulunduğu kampüs binasını oda- oda, sınıf- sınıf gezerek yerinde inceledi. Kampüs ziyaretinde özel eğitim alan öğrenciler ile özellikle ilgilenerek, öğrenciler ile sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Çanakkale 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. Yıl Dönümü Etkinlikleri gösterisi için hazırlanan öğrencileri bir süre izleyen Yılmaz,  binada ders dışı aktiviteler için hazırlanan odalar hakkında ayrıntılı bilgi alarak önerilerde bulundu. Ziyaretinde bazı sınıflara girerek öğrenciler ile dersleri hakkında sohbetler ederek, öğreneceklerinin ileriki yaşamlarında nasıl artı sağlayacağını da örnekler ile anlattı.
Kampüs ziyaretinde son olarak Gökçeada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gastronomi atölyesini ziyaret eden Yılmaz, öğrencilerin becerilerini yakından takip etti.

Damla Şener Okdaş