Gökçeada Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Matematik Öğretmeni Esra Altıparmak tarafından öğrencilerin matematiğe ilgisini artırmak amacı ile düzenlenen ‘Satranç Turnuvası’ sonuçlandı. Birçok öğrencinin korkulu rüyası olan matematik dersi Gökçeada MTAL öğrencileri için özlemle beklenir oldu. Gökçeada MTAL Matematik Öğretmeni Esra Altıparmak sınıfında yarattığı bir alana satranç takımlarını ilk koyduğunda öğrencilerden çok azı bu oyunu oynadı.

Satranç bilenler boş saatlerde oyunu oynarken bilmeyenlerde merakla izledi.  İlgiyi fark eden Esra Hoca durumu değerlendirmekte gecikmedi. Bir turnuva düzenleyerek öğrencilerin ilgisini topladı. turnuva 65 mevcutlu okulda yüzde 40 katılım ile başladı. Bazı öğrenciler ilk kez oynadı. Turnuva sona erdi. İlk üçe giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Satranç turnuvası hakkında bilgi veren Matematik Öğretmeni Esra Altıparmak, “Matematik dersine ilgi artması için öğrencilerle zekalarını geliştirebilecek, arkadaş olarak daha samimi bir ortam kurmak adına bir oyun istedim. Satranç bu iş için uygun bir oyundu. Küçük bir turnuvamız oldu, çocukların ilgisi arttı özellikle çocukların matematik dersine ilgisi arttı.  Çocukların başarısı artınca bizde mutlu olduk” dedi.

Damla Şener Okdaş