Kazdağları’nda çok sayıda ağaç kar ve fırtına nedeniyle devrildi. Zarar gören ağaçlar ise kaderine terk edilirken, bazı ağaçların ise yolları kapattığı görüldü.

Kazdağları’nın kuzey yamaçlarında Çanakkale sınırları içerisinde kalan Bayramiç , Çan  ve Yenice bölgelerinde yoğun kar yağışı, sıcaklıkların azalması ve fırtınanın etkisiyle ağaçlar yıkıldı. Kazdağları’nın eteklerindeki dağ köylerinde ağaçların yollara devrilmesi sonucu ulaşım engellendi. Köylüler kendi imkanlarıyla devrilen çam ağaçlarını keserek yolu ulaşıma açtı.

YIKILMIŞ BİNLERCE AĞAÇ GÖRDÜK
Çanakkale Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanı Bünyamin Nami Tonka, devrilen ağaçlarla ilgili açıklama yaparak, “ Geçtiğimiz günlerde yağan kar, Kazdağları'nda binlerce ağacın devrilmesine, kırılmasına sebep olmuş. Orman teşkilatımız en kısa zamanda bu ağaçları yollardan temizlemeli ve orman içindeki ağaçları da keserek almalı. Milli ekonomiye katkı sağlaması temin edilmeli. Mükemmel bir doğaya sahip olan bu yöre, turizm destinasyonuna kazandırılmalı. Bu bölge de Milli Park sınırlarına alınmalı ki, böylece metalik madenciliğe kurban edilmemeli. Halilağa Köyüyle, Yukarı Çavuşlu Köyü arasındaki orman yolu. Neredeyse otuz kilometre. Böyle yıkılmış binlerce ağaç gördük. Sadece yola düşenleri temizlemişler ve yol açık. Hangi işletmelere aitse derhal yollar temizlenmeli. Çevre ve doğa harikası orman ve dereler. Bu bölge Turizm destinasyonuna kazandırılmalı. Yollar asfalt yapılmalı. Kazdağları’nın doğu ve kuzey doğusu. Sadece turizm yatırımı yapılmalı. Madencilik bu yöreye sokulmamalı. Hele termik santral hiç düşünülmemeli. Bizden söylemesi” ifadelerini kullandı.
 
Muzaffer Cirtel