Türk Anneler Derneği Çanakkale Şubesi tarafından başlatılan kampanya ile Mardin’in Derik ilçesinde bulunana Namık Kemal İlköğretim Okulu’na giyecek ve kırtasiye yardımı gönderildi.
Türk Anneler Derneği Çanakkale Şubesi anlamlı bir kampanyaya imza attı. Mardin’in Derik ilçesinde bulunan Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda eğitim gören yaklaşık bin 500 öğrenciye mont, ayakkabı gibi giyecek ve kitap, kalem gibi kırtasiye yardımı toplandı. Dernek üyeleri tarafından organize edilen kampanyaya kısa zamanda çok sayıda yardım yapıldı. Yapılan yardımlar Mardin’e doğru yola çıktı.

NİCE OKULLARA DESTEK VERMEYE ÇALIŞALIM
Yapılan yardımla ilgili açıklama yapan Türk Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Belgin Akpınar, “Türk Anneler Derneği olarak biz doğudaki okullardan birine yardım yapmak istedik. Mardin’in Derik ilçesinde Namık Kemal İlköğretim Okulu’na bir çocuğun giyebileceği, ayakkabısından, paltosundan, iç giyimine kadar eşya topladık. Bu eşyaları da bizim sevgili üyelerimiz ve sevgili dostlarımız, yardım sever Çanakkaleliler destek vererek, bu kolileri hazırladık. Onları bugün göndereceğiz. Bize destek veren Çanakkaleliler ve sevgili yönetim kurulundaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah bize kuvvet versin daha nice okullara destek vermeye çalışalım” ifadelerini kullandı.

HİZMET EDEREK MUTLU OLUYORUZ
İleriki dönemlerde yapılacak projeler hakkında açıklamalarda bulunan Akpınar, “‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle Türk Anneler Derneği’nin farkındalık korosu ve folklor ekibi var. Bu ekiplerimiz hep 50 yaş üstü annelerden meydan geliyor. Çimenlik Kalesi’nde 8 Mart gecesi konserimiz var. 18 Mart’ta da 15 yıldır Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde kermes yapıyoruz. Bir nebzede olsa damla damlaya göl oluyor. Bizde ülkemize hizmet ederek mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.
 
Nazif Cemhan Şen