Türkiye genelinde Kasım ayında başlayan AK Parti Delege seçimleri sona erdi. Delege seçimleri takvimi kapsamında Gökçeada’da başlayan heyecan pazar günü kurulan sandıklarla son buldu. Mahalle ve köyler 3 güne yayılan seçimler 3 köy ve Cumhuriyet mahallesinde kurulan sandıklarla devam ederek yapılan seçimle delege seçildi.
Saat 10.00’da başlayan oy kullanma işlemi 2 saat devam etti. 2 saatte oy kullanan 146 üye yüzde 70’in üzerinde katılım 3 ayrı listenin yarıştığı seçimde tercihini belirledi.89 delegenin belirlendiği Cumhuriyet Mahallesinde halen İlçe Başkanı olarak görev yapan Ümit Mahmut Kolçak pembe renkli liste ile yarışırken muhalifler turkuaz liste ile yarışa katıldı. Beyaz liste ise 2 yıl önceki kongreyi 1 oy farkla kaybeden Veysel Aydıner tarafından yarışa sokuldu.
2 Saatlik oy kullanma sürecinde İlçe Başkanı Ümit Mahmut Kolçak oy kullanmaya gelen üyeleri kapıda karşılayarak hoş geldiniz demeyi ihmal etmedi. Oy kullanma işlemi tamamlanıp sandıklar açıldığında ortaya çıkan tablo pembe listenin açık ara önde olduğu görüntülendi.146 oy; 91 pembe liste, 52 turkuaz liste ve 3 oy beyaz liste olarak kayıtlara geçti. Aynı anlarda gerçekleşen 3 köyün seçim sonuçların da haberi parti merkezine geldi. Köylerde sadece pembe liste yarışa katıldığından Eşelek köyünde 16, Zeytinliköy’de 2 ve Bademli köy’de 1 delege de pembe listeden seçildi. Yapılan seçimlerle 400 delegenin belirlendi.

Damla Şener Okdaş