Kepez ilçesinin giderek büyümesi ulaşım sıkıntısını artmasına neden olurken Çanakkale Belediyesi ve Kepez Belediyesi arasında yapılan protokol ile 2 otobüs Kepez Belediyesi’ne hibe edildi. Belediye binasında yapılan törenle iki araç teslim edildi.

Kepez Belediyesi ile Çanakkale Belediyesi arasında otobüs devri protokol imza töreni düzenlendi. Düzenlenen tören Çanakkale Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu’nda yapıldı. İmza töreninde konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Kepez Belediyesi’nin araç alması söz konusuydu. Şuan malı durumlardan malum onun için bizim kullanmadığımız iki aracı talep etti. Bizde hibe olarak kendisine vermeyi meclisimiz kararlaştırdı. Bugün de iki aracı engelli aparatları ile beraber teslim edeceğiz. Bunların ederleri aslında 200 bin TL civarındadır” dedi.

Toplantıda Çanakkale Belediyesi Başkanı Ülgür Gökhan ve Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan otobüs devri için bir araya geldi. Yapılan devir teslim töreniyle birlikte Kepez Belediyesine iki otobüs hibe edildi.

Otobüs devir teslim töreninde konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “İki ayrı Çanakkale Belediyesi otobüsünü hibe olarak Kepez Belediyesi’ne verilmesini ve Kepez Belediyesi de o araçları alma noktasında kararlarını verdik.  Şimdi bunların devir protokolü yapıyoruz. Aldığımız bu kararla kullanmayacağımız iki otobüsü Kepez Belediyesi’ne teslim edeceğiz. Biliyorsunuz Kepez ayrılmaz parçamız. Ulaşımı da beraber yapıyoruz. Daha sonra da başka konularda da iş birliklerimiz illa ki olacak.  Su konumuz var. Su konusu da arıtma tesisimizin yenilenmesi bittiği zaman onu da kökünden çözeceğiz. Dediğim gibi Kepez’de birçok konuda işbirliğimiz devam edecek. Kepez Belediyesi’nin araç alması söz konusuydu. Şuan malı durumlardan malum onun için bizim kullanmadığımız iki aracı talep etti. Bizde hibe olarak kendisine vermeyi meclisimiz kararlaştırdı. Bugün de iki aracı engelli aparatları ile beraber teslim edeceğiz. Bunların ederleri aslında 200 bin TL civarındadır. Ama biz bunları bu şekliyle bedelsiz olarak bu ederde ki iki araçları Kepez Belediyesi’ne ücretsiz olarak vereceğiz. Bu protokolü yapıp araçlarımızı teslim edeceğiz” diye konuştu.

Otobüsleri Kepez Belediyesi’ne armağan ettiler
İmza töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, “Kepez’e barış, huzur, özgürlük dedik ve göreve talip olduk. Göreve geldiğimiz bugüne kadar da gerek halkıyla gerek esnafıyla ve kurumlarıyla barış içinde huzur içinde bir yönetim biçimini uyguluyoruz. Aynı görüşte olan Çanakkale Belediyesi ile bu anlayışla bizimle birlikte çalışmalarını yürütmektedir. Biliyorsunuz Kepez hızla büyümekte ve bu büyümeyle birlikte sorunları artmaktadır. Malum Kepez’de kabul etmeliyiz ki ulaşım konusunda bazı sıkıntılar var. Bu sorunları çözme adına da Çanakkale Belediye’sinden kullanmadığı iki otobüsü hibe olarak istemiştik. Çanakkale Belediye meclisi üyeleri bu talebimizi uygun bulmuşlar. Meclislerimizin ortak kabulü ile birlikte bu otobüsleri Kepez Belediyesi’ne armağan ettiler. Bu otobüsler elbette Kepez halkının değil, Çanakkale halkında hizmetinde olacak. Gerek Çanakkale’de gerek Kepez’de belediyeler arasında ki iş birliğimiz artarak bundan sonra da devam edecektir” dedi.
Konuşmaların ardından belediye başkanları protokol imzaladılar.

Muzaffer Cirtel