Çanakkale AK Parti İl Başkanlığı görevini 2 Nisan 2018 tarihinden bu yana yürüten Gültekin Yıldız, Genel Merkez Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ile yaptığı görüşmenin ardından 19 Kasım Salı günü görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Yıldız’dan boşalan koltuğa getirilecek kişi için il başkanlığı binasında temayül yoklaması yapıldı.
Yapılan temayül yoklaması ile ilgili bilgi veren AK Parti İl Başkanlığı görevini vekâleten yürüten Ayhan Çetin,  “İl Başkanımız Gültekin Yıldız’ın görevden ayrılması nedeniyle vekaleten bu işi ben yürütüyordum. Yeni il başkanı belirlenmesi için teşkilatlara başvurarak en iyi ve en doğru adayı bulmak için, koordinatör 2 milletvekili geldi. Temayül yoklaması kapsamında herkes gizli bir şekilde 3 isim yazdı. Koordinatör vekiller onları aldırlar zarfladırlar. Birebir görüşüp notlar aldılar. Bun sonunda özetin özeti bir şeyler çıkaracaklar. Bunlarda teşkilat başkanımıza, Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Bugün ve yarın vekillerimiz burada kalacaklar. Ve kentin ileri gelenleriyle görüşecekler. Amaç Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; ‘Ömer’leri bulmak’ diyor. İşte o ‘Ömer’leri bulmak için uğraşıyorlar. Partimizin daha ileri götürülebilmesi için çalışıyorlar.  En doğru aday il başkanı olarak bulunur. Teşkilatlar istenilen şekilde, verimle bir şeklide kullanılır, yolumuza devam ederiz. Buradan çıkacak sonuca göre 3-4 arkadaşımız Ankara’ya çağırılır. Teşkilat başkanlığında bir görüşme yapılır. Cumhurbaşkanımızla bire bir görüşülür. Bunların arasından bir kişiyi il başkanı olarak seçerler. Seçilen kişi burada başkanlık yapmaya devam eder” dedi.

DELEGE SEÇİMLERİ KEMALPAŞA MAHALLESİ İLE BAŞLADI
AK Parti’de başkanın belirlenmesi için yapılan temayül yoklamasının yanı sıra delege seçimleri de yapılama başlandı. Kemalpaşa Mahallesi ile başlayan 400 delegenin belirleneceği seçimler  7 mahalle, 52 köy ve Kepez Beldesinde 15 Aralık tarihine kadar devam edecek. Seçimler ile ilgili açıklama yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, “ Delege seçimlerimize Kemalpaşa Mahallemiz ile başlamış bulunuyoruz. 15 Aralık tarihine kadar devam edecek. Coşkulu, demokratik olarak gerçekleştirilecek seçimlerimizin ardından kongre takvimimiz sürecek” dedi.
 
Muzaffer Cirtel