Çanakkale Belediyesi Meclis toplantısında suya zam da gündeme geldi. AK Parti’nin suya zam yapılmama önerisi reddedildi. Yılbaşından itibaren suya yüzde 35 civarında zam öngörülüyor.

Çanakkale Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantılarının 6’nci Bileşimi, saat 18.00’de Belediye Meclis Salonu’nda başladı. Toplantıda bütçe görüşmeleri yapılırken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 2020 Belediye bütçesi içinde bulunan 4. Köprü için AK Parti Çanakkale Belediye Meclis Grup Başkanvekili Esra Yüksel “Köprüyü yapamıyorum deyin biz yapalım” deyince Başkan Gökhan ‘Köprüyü yapamıyorum’ dedi ve ekledi. “Ben teklifinizi yerine getirdim şimdi sıra sizde, köprüyü siz yapacaksınız” dedi. Başkan Gökhan, Yüksel’e sözünü tutması için 2020' a Aralık ayına kadar sürede verdi.

Açılış konuşmasından gündem dışı konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçen ay hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Gökhan, Kirazlı’da bulunan altın madeni sahası ile ilgili, geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yapmış olduğu açıklamayı, Ankara’dan umut verici bir haber aldık” diyerek okudu.
Başkan Gökhan yapmış olduğu konuşmada, “Ankara’dan umut verici bir haber aldık. Haber güzel ama sonucu önemli. Burada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un mecliste bir ifadesi var. Milletvekilimiz Özgür Ceylan bana ulaştırdı. Şöyle diyor Kurum, ‘Çanakkale Kirazlı dağı altın ve gümüş madeni kapasite ve zenginleştirme çalışmaları kapsamında ilgili bakanlıklarla Cumhurbaşkanı nezdinde bir araya geldik. Burada hakikaten bir yanlış olup olmadığını ve gerekirse verilmiş ruhsatların durdurulması süreci bu toplantı sürecinde değerlendirdik. Bizde doğamızı çevremizi herkes gibi korumak istiyoruz. Bize bırakılmış emanetleri çocuklarımıza en iyi şekilde koruyarak paylaşmak istiyoruz. Bu çerçevede bu süreci durdurduk. Buna ilişkinde bakanlığımızda bir komisyon var. Eğer çevreye zarar verdiğimi düşünüyorsak ta büyük bir bedel dahi olsa ÇED sürecine izin verilmemelidir’ diye açıklama yapıyor. Daha önce yapılış olan ÇED düştü. Yeniden orada bir şeyler yapılacak olursa yeniden ÇED süreci başlamaktadır. Kirazlı ’da üretim durdu devamlı kontrol ediyoruz. Ne ağaç kesimi var nede bir faaliyet var. Bir özel bilgi yine milletvekili kanalıyla bize geldi. Gizlisi saklısı yok.  Cumhurbaşkanı’nın ‘Bu iş niye kadar ayyuka çıktı? Niye bu kadar köpürdü? Bir bakın şuna!’ diye bir talimatı olmuş. ‘Ortalık karıştı, konserler yapıyorlar’ demiş. ‘Olay bu kadar basına düştü biz bundan ne elde ediyoruz’ demiş. Doğru soru bu! Doğru soruyu Cumhurbaşkanı sormuş, ‘Biz burada ne elde ediyoruz?” bunu ben olumlu olarak algılamak istiyoruz. 11 Kasımda Çanakkale’de fidan dikilmiş. AK Partinin Merkez İlçe Başkanı Bayramiçli arkadaşım bana gıyabımda laf etmiş buna karşı çıkanlar nerede diye başkanım ben Brükse’ldeydim. Şu da garibime gitti. Bir merkez ilçe başkanı nerde olup olmadığını bilmiyor. Kent gündemiyle alakası yok. Bu ağaç dikimi Kemel Köyü’nde olmuş. Ben maden alanının orada ki kesilmiş ağaçların oraya dikilsin hiç olmazsa bir işe yarardı. Bir daha ki Kasıma inşallah oraya dikilir. Kirazlı köyünün tepesinde ki alan olur” şeklinde konuştu.

Yıldız Kenter’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık
41 faklı yerde 205 bin fidanı toprakla buluşturduklarını dile getiren AK Parti Çanakkale Belediye Meclis Grup Başkanvekili Esra Yüksel, “Atamızın ebediyete intikalinin 81’ncı yıl döneminde saygı ve minnetle andık. 11 Kasım da 11 milyon fidanı şehrimiz 41 faklı yerde 205 bin fidanı toprakla buluşturduk. Geleceğe nefes olmaya devam ediyoruz. Yıldız Kenter’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık” diye gündem dışı konuştu.
 
SUYA ZAM YAPILMASIN TEKLİFİ REDDEDİLDİ
2020 Ücret tarifesi konusu mecliste konuşuldu. AK Parti Çanakkale Belediye Meclis Grup Başkanvekili Esra Yüksel, “Su ücretinde hep övünerek hiç zam yapmıyorsunuz demiştiniz. Bu sefer bir zam öngörülüyor. Bu konuda biz AK Parti teşkilatının tavrı bellidir. Su en temel ihtiyaçtır. Su belediye tarafından verilir. Biz her zaman suyun minimum rakamlarla vatandaşa verilmesini talep ediyoruz. Vatandaşa yılık geliri 20 lira ile 1 lira olan ikisine de aynı rakamda su veriliyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Su vatandaşa minimum rakamda verilmeli ve bütün vatandaşlarımız suyu dertsiz bir şekilde kullanmalıdır. Bundan sonra ki 31 Mart seçimlerinden sonra ki meclislerde önergemiz olmuştu. Birçok AK Parti’li, belediye suya indirim yaptı. Şimdi zam yapıyoruz en azından bu zammı yapmayalım. Suda ki gelir düşüşünü başka kalemlerden karşılayalım” dedi. AK Parti Çanakkale Belediye Meclis Grup Başkanvekili Esra Yüksel’in önerisi oy çokluğu ile ret edildi.
Gündemin dördüncü maddesi olan 2020 yılı performans programı hakkında bilgi verildi. Belediye görevlisi performans programını sunum ile anlattı. Performans programı oy çokluğu ile kabul edildi. 2020 yılında 3 adet motosiklet, 1 adet traktör, 1 adet kepçe, 1 adet kamyon, 1adet itfaya aracı ve 1adet otobüs alımı planlanıyor.
Bütçe taslağı sırasında ise Havaalanı mevkiine Sarıçay üzerine yapılması planlanan 4. Yaya ve taşıt köprüsü hakkında Başkan Gökhan ve AK Parti Çanakkale Belediye Meclis Grup Başkanvekili Esra Yüksel arasında ki konuşma toplantıya damga vurdu. 2020 Belediye bütçesi içinde bulunan 4. Köprü için Yüksel "Köprüyü yapamıyorum deyin biz yapalım" deyince Başkan Gökhan "Köprüyü yapamıyorum" dedi ve ekledi "Ben teklifinizi yerine getirdim şimdi sıra sizde, köprüyü siz yapacaksınız" dedi. Başkan Gökhan Yüksele sözünü tutması için 2020' a Aralık ayına kadar sürede verdi.

Damla Şener Okdaş