Yapılan kurulda konuşan Çanakkale İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan, “Hazırlanması kolay, işlevsel, doğal özelliklerini tazesine en yakın şekilde koruyan dondurulmuş gıdaların tüketimi gün geçtikçe artmaktadır. Çanakkale’de bu sektörün önde gelen firmaları faaliyet göstermekte ve hem yurtiçi hem de yurt dışına ürün sağlamaktadır” dedi.
İŞKUR yetkilileri tarafından yapılan çalışmalar anlatıldı. 2019 yılı Eylül ayı itibariyle Çanakkale’nin istihdam sayısı, yapılan iş yeri ziyaretlerinden bahsedildi.
Düzenlenen toplantıya Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan, Dardanel Önentaş Gıda A.Ş’nin İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen,  Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Sema Sandal, kamu kurumlarının müdürleri, dernek ve federasyon başkanları ile özel sektör temsilcileri katıldı.
Dardanel Önentaş Gıda A.Ş’nin İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen, geçmişten günümüze her geçen yıl yeni yatırım ve markalama çalışmaları ile büyüyen Dardanel markasının aldığı yolculuğu katılımcılarla paylaştı. Çanakkale Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Sema Sandal, dondurulmuş gıda ihracatı yapan firmaların kapasitelerini, yıllık üretim ve ihracat sayılarını değerlendirdi. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı başta liman ve istihdam olmak üzere ilgili kamu kurum müdürlerine çalışma yapılması yönünde talimat verdi.Yürütme Kurulu 2019 Temmuz, Ağustos, Eylül Dönemi denetim raporlarının kurul onayının alınmasının ardından sona erdi.

Damla Şener Okdaş