Yaklaşık 1 aydır devam eden anket çalışması Ağustos ayı sonuna kadar sürdürülecek. Sezon boyu hedeflenen 10 bin anket ile adaya tatile gelenlerin Gökçeada ve verilen hizmetler ile ilgili düşünceler hakkında bilgi alınacak.
Ankete katılanlara tohumlu kalem hediye edildi. Zabıta ekipleri ve belediye çalışanları Gökçeada’dan ayrılan ziyaretçilere ada hakkında anket yaparak, Gökçeada’nın gelişmesine katkı sağladı.
Yapılan anket hakkında bilgi veren Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Temmuz başından Ağustos sonuna kadar en az bin denek üzerinde Gökçeada Belediye’sinde çalışan Halkla İlişkiler uzmanı akademisyen arkadaşlarımızın hazırladıkları bir anket formu dolduruyoruz. Temmuz ve Ağustos ayında yayarak, mevsimsel olarak gelen ziyaretçilerin Gökçeada ile beklentileri ve bunula alakalı istekleri gördükleri artı ve eksi yönlerini tespit etmek, ciddi bir çalışma yapabilmek adına başlatmış olduğumuz bir çalışmadır. Bunun sonucunda da Eylül’ün sonu gibi bu verileri değerlendirip, Gökçeada’da ki işletmelerle bir değerlendirme yapıp, önümüze bir yol haritası belirleyeceğiz. Bu yapılan anketle ilgili pek çok şey etkilenecek. Bütün işletmelerden, yeme içme dahil olmak üzere, hizmet alan Gökçeada’ya gelen bütün misafirlerin bu konuyla alakalı veriler bizim için çok önemlidir. Turizm noktasında 23 Temmuz itibariyle GESTAŞ’tan istatistik aldım. Geçtiğimiz yıla nazaran yüzde 17.6 oranında araç girişinde bir artış var. Fakat bu artış ile birlikte beklenen ticari aktivite yok. Gökçeada’yı tercih eden gelir düzeyinden ve beklentilerine kadar her şey profesyonel anlamda bir analiz edebilmek adına bir anket çalışması tertip ettim. Onun sonuçlarından birçok şey etkilenecek. Bir yol politikası, konaklama, ücret politikası, iş yerlerinde ki beklentiler bunların hepsini bir şekilde tespit etmek ve ona göre ortaya bir vizyon belirlemek adına bu çalışmayı sergiledik” dedi.

Damla Şener Okdaş