Önceki gün akşam saatlerinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan sağanak yağmur ve fırtına, saat 22.00 sularında kendine göstermeye başladı. Önce şimşeklere aydınlanan Çanakkale daha sonra rüzgar ve sağanak yağışa teslim oldu. Kent merkezinde ufak çaplı maddi hasarlar yaşanırken, ilçelerde fırtına ve sağanak yağış etkisini gösterdi.
Ayvacık’ta etkili olan sağanak yağmur ve kasırga ilçeye bağlı Bademli, Koyunevi, Bektaş, Balabanlı, Korubaşı, Gürpınar ve Babakale köylerinde şiddetli sağanak yağış ve fırtına nedeniyle 20’den fazla ev ve 1 zeytinyağı fabrikasının çatısı uçtu. Elektrik direklerinin devrilmesi köylerin elektriklerinin kesilmesine neden oldu. İlçede bazı ev ve ahırlarda çöküntüler meydana gelirken, Sokakağzı ve Sivrice sahillerinde şiddetli fırtına birçok kayığı batırdı. Sahildeki şezlong ve şemsiyeler de fırtınada uçtu.
Umurbey’de de etkisini gösteren sağanak yağış ve fırtına bir ceviz acının devrilmesine neden oldu. Yaşanan afetlerde can kaybı yaşanmazken Ayvacık Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından kriz masası oluşturulup bölgede zarar tespit çalışması başlattı.

Nazif Cemhan Şen