Çanakkale’de birçok engelli spor branşında yer alan Çanakkale Altınokta Körler Spor Kulübü, yeni kurulanan Görme Engelliler Futbol Takımı,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’na dikkat çekmek için empati maçı düzenlendi. Bu empati maçında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü takımının gözleri bağlanarak, görme engellilerin neler yaşadıklarını anlamaları ve bu konuya  farkındalık yaratılmak amaçlandı. Aynı zamanda yeni kurulan Çanakkale Altınokta Körler Spor Kulübü Görme Engelliler Futbol Takımı’nın ligde oynayacakları maçları hazırlık yapması sağlandı.

BUNDAN SONRA NİYETİMİZ HER AY BİR KURUMLA MAÇ YAPMAK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Altınokta Körler Spor Kulübü Başkanı Hayrettin Karabıyık, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası içerisinde farkındalık olsun dedik. Çanakkale Altınokta Körler Spor Kulübü sporcularıyla beraber, gençlik spor şube müdürleri ve personelle beraber bugün bu hafta içerisinde farkındalık yapmak istedik. Çanakkale Altınokta Körler Spor Kulübü her branşta var. Atletizm, yüzme, halter, satranç bu ilk oluyor yeni bir lige hazırlanıyoruz. Yükselme grubunu hazırlanıyoruz. İlk maçımızı da gençlik sporla yapıyoruz. Bundan sonra niyetimiz her ay bir kurumla maç yapmak.” İfadelerini kullandı.

ONLARIN O HALLERİNİ ANLAMAK ADINA EMPATİ KURACAKLAR
Etkinliği katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, “ Arkadaşlar bize bu hafta için farkındalık oluşturmak amacıyla maç yapalım teklifinde bulundular. Bizde personelimizin içerisindeki daha çok sportif eğitim uzmanlarından, rakibimiz çok güçlü olduğu için onlardan bir takım oluşturduk. İlginç bir maç olacak. Buradaki amaç gözlerini kapatacaklar, onların o hallerini anlamak adına empati kuracaklar. Daha önce bunu denemediler. İlk defa burada yapacaklar.” şeklinde konuştu.  

Arzu Baladur