Yürüyüşe Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular ve aileleri katıldı. Okçuluk, Güreş,  jimnastik ve diğer alanlarda Türkiye ve Çanakkale’yi temsil eden sporculara Çanakkale halkı yürüyüş sırasında alkış tutarak eşlik etti. Yürüyüş ardından Çağlar Kaynak Sahasında açılış töreni gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan açılış töreninde jimnastik takımının gösterisi büyük beğeni topladı.
  Açılış törenine Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Çanakkale Belediyesi  Başkan Yardımcısı Ali Sürer, Çanakkale Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Beden Eğitimi Spor ve Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Necati Cerrahoğlu, Çanakkale Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş ve Çanakkale Amatör Spor Kulübü Federasyon Başkanı Firüz Erdil katıldı.
Açılış konuşmasını Çanakkale Amatör Spor Kulübü Federasyon Başkanı Firüz Erdil yaptı. Konuşmasında Amatör Spor Kulübü Federasyonu olarak sporun gelişmesini ve kalkınmasına, spor kulüpler ile diyaloğu resmi kurumlarla irtibatını sağladıklarını söyledi. Konuşmasına devam eden Erdil, “Spor kulüplerinin arasını güçlendirmek ve sporcularımıza, spor faaliyetlerimize daha iyi hizmet sunmak için katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.
Amatör Spor Ligi Kulüpleri Federasyonu ve Gençlik Spor ve İl Müdürlüğüyle iş birliği şeklinde yaptıkları 9-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri, toplumda spor bilincini, kültürünü oluşturmak için başarılı sporcuların tanıtılması ve spor kulüplerinin destek verilmesi amacıyla farkındalık yaratmak için etkinliğin oldukça önemli olduğunu ifade etti. Konuşmasına devam eden Çanakkale Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş, “Gençlik spor ve İl Müdürlüğü olarak başta çocuklarımız, gençlerimiz ve her yaşta ki bütün vatandaşlarımızın spor yapacakları spor alanları oluşturulması, spor tesissilerinin oluşturulması gayreti ve çabası içerisindeyiz” dedi.
Konuşmaların ardından sporculara yaptıkları başarılardan dolayı  ödülleri verildi. Zumba gösterisinden sonra tören sona erdi.
Damla Şener