Çanakkale halkı yüzde 35’lik artışa olumlu tepki verdi. Çanakkale Belediyesi’nin  bünyesinde bulunan Türkan Seylan Sosyal Tesisleri’nde ise çayın fiyatı 50 kuruş olarak fiyatını koruyor.
Boğaza karşı çay içmenin bu kadar ucuz olmasını ve çayın lezzetli olduğunu, ailece kahvaltı yapmaya buraya geldiklerini ve manzara karşısında çay içmenin çok keyifli olduğunu dile getiren emekli Süheyla Baharoğlu, “Yeni yaz sezonunun açılmasıyla çaya 25 kuruş zam olması gayet doğal bir şey. Boğaz manzarasına karşı 1 liraya çay içiyorsunuz.
 İstanbul da boğaz manzarası olmadığı halde daha pahalı çay içersiniz ama çayın acı ve bayat olmasından dolayı verdiğiniz paranın karşılığını alamazsınız. Ama Çanakkale’de içtiğiniz hiçbir yerde acı tadı alamazsınız ve boğaz manzarası karşısın da keyifli bir şekilde çayınızı yudumlarsınız” diye konuştu.
Çanakkale Belediyesi’nin  işletmiş olduğu çay bahçesine ailesi ile gelmekten keyif aldığını, çay fiyatının  manzaraya karşı gerçekten ucuz olduğunu başka bir yerde 5-10 TL olan çayın  1 TL olduğu belediye tesislerinden oldukça memnun olduğunu dile getiren Oktay Şener, “ Çanakkale boğazına karşı 1 TL karşılığında çay içiyorum geçen yaz 75 kuruş tu bu yaz ise 1 tl oldu ama bu çok yüksek bir meblağ değil çünkü boğaz manzarası karşısında bu kadar ucuz bir fiyata saatlerce oturup çay içiyorsunuz ve manzaranın tadını çıkarıyorsunuz” şeklinde konuştu.
Manzara karşında çay içip zaman geçirmekten hoşlandığını ,ailesiyle birlikte zaman geçirmek için tercih ettiği çay bahçesinde ki çaydan ve çalışanlardan memnun olduğunu  dile getiren Suat Gürler, “Belediye’nin yaptığı zam oldukça normal bir durum ve verilen hizmetlerden oldukça memnunuz .Çayın tadı ve kokusu oldukça güzel her geldiğimde üçer bardak çay içerim boğaz manzarası karşısında çay içmekten keyif alıyorum” dedi.
Damla Şener