Havacılık anlamında düzenlenen en kapsamlı festival olacak olan ve ilk kez Umurbey Belediyesinin katkılarının yanı sıra bir çok sponsor firmanın yer aldığı festival 17 – 20 Ağustos tarihlerinde Umurbey sahilinde özel olarak hazırlanan alanda düzenlenecek. Geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan etkinliklerde Çanakkaleli çocuklar ilk kez uçağa binmenin heyecanını yaşayacak. Gün boyu sürecek uçuşlar, paramotor gösterileri, süper enduro yarışı, gün boyu müzik, aksiyon ve heyecan dolu aktiviteler yer alacak. 17-18-19-20 Ağustos Troy Air Fest kapsamında 200 çocuk ücretsiz uçacak, 60 çocuk ücretsiz F16 simülasyonunda uçak kullanacak, 60 çocuk ücretsiz dalış yapacak, Çanakkale'de ilk Süper Enduro Yarışları yapılacak, bunların yanı sıra  wingsuit, paramotor, model uçak, drone , konserler  yer alacak.
Konserler kapsamında dünyaca ünlü isimler sahne alırken en dikkat çekeni ise dünya starı İnna  olacak. 17 Ağustos tarihinde sahne alacak İnna sahne alırken,18 Ağustosta Kıraç, 19 Ağustosta Beyza Durmaz, 20 Ağustosta ise Teoman hayranları ile bir araya gelecek. Festival boyunca her gün dünyaca ünlü  DJ Vanessa Moreno performans sergileyecek. Bunların yanı sıra Ayrıca Gencer Savaş Bandosu, Sevtuğ Kasapbaşoğlu, Esra Sezer katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacaklar.
Festival alanı çalışmalarında sona yaklaşılırken 750m uçak pisti hazırlıklarında sona gelindi ve Enduro yarışları için parkur hazırlıkları tamamlandı.

Çanakkale'de yapılacak, ilk olma özelliği taşıyan ve iki kıta üzerinde gerçekleşecek havacılık festivalinde hayatı boyunca hiç uçmamış 200 çocuğumuza farklı bir açıdan Dünya'yı göstermeyi hedefleyen Troy Air Fest için bir açıklama yapan Umurbey Beledi Başkanı Sami Yavaş “Bu festival kapsamı ve amacı ile Çanakkale’mizi ve Umurbey’imizin  Dünyaya açılan farklı bir penceresi olacak. 200 çocuğumuz havacılık deneğimi yaşarken, onların hayallerine ve geleceklerine bir nebzede olsa katkıda bulunacağımız bir etkinlik olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Dünyanın en iyi savaş pilotlarının yetiştirildiği, havacılık anlamında atılan dev adımların gelecek nesillerimize artarılması için yaptığımız bu etkinlik, çocuklarımızın dünyayı farklı bir açıdan görmesini amaçlıyor” diyerek yorum yaptı. Geçtiğimiz gün açıklanan festival programındaki konserler arasında, bir dünya starı olan seksi şarkıcı İnna’nın da yer alması Çanakkalelilerde büyük heyecan yarattı. Yaptığı tüm parçalarıyla müzik listelerini alt üst eden ve dünyada büyük hayran kitlesine sahip olan şarkıcı 17 Ağustos tarihinde Troy Air Fest sahnesinde olacak. Festivalde ayrıca 18 Ağustos’ta Kıraç, 19 Ağustos’ta Beyza Durmaz ve 20 Ağustos tarihinde de Teoman konser verecek. Konserler için biletlerin satışa çıktığı öğrenildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi