Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş sonrasında yaşanan insan dramına başta ABD ve AB olmak üzere çok sayıda ülke ayağa kalktı.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş sonrasında yaşanan insan dramına başta ABD ve AB olmak üzere çok sayıda ülke ayağa kalktı. Doğrusu da buydu. Herkesin bu barbarca saldırıyı kınaması gerekiyor. Rusya, sırf güçlü diye beğenmediği bağımsız bir ülkeyi işgal ediyor.
Barbarca bu saldırı ne insanlığa ne de hukuka sığar. Türkiye de bu konuda net tavrını sergiledi. Dış politikada yanlış kararları ile bilinen ve ülkeyi yalnızlaştıran Türkiye, bu savaşta doğru yerde durdu. Her iki ülkeye de aynı mesafede olduğunu belirterek savaşı reddetti. Aklı vicdanı olan herkesin de bu Rusya’nın ortaya koyduğu işgalci yapıya karşı çıkması lazım.
Dünyanın birçok ülkesinde ortak akıl devreye girdi ve zulme tepki gösterildi. Bu tepki de doğru görüldü. Yaptırımlar peş peşe geldi. bu yaptırımların arkasında durulması durumunda Rusya başta ekonomik alanda olmak üzere çok büyük yaralar alır.
Ancak bu tepki gösterilirken, daha önce yaşanan vahşetlere de göndermeler yapmıştım ve bunun her zulme karşı gösterilmesi gerektiğini söylemiştim.
Mesela İsrail’in Filistin’e yıllardır yaptığı zulüm gibi. Ve İsrail’in işkencelerinin yenisine tanık olduk. Filistin'de İsrailli güçlerin Filistinli 12 yaşındaki genç kızı öldüresiye dövmesi dünyada büyük yankı uyandırdı.
Sadece bazı vicdanlı insanlar tarafından tepki gösterildi. Yıllardır bu zulmü yapan İsrail’e devlet bazında Batı’da herhangi bir yaptırım uygulandı mı? Elbette hayır. “Hiç biri çıkıp da İsrail’in yaptığı zulüm” demedi.
Eğer Rusya’ya gösterilen tepki gibi zamanında İsrail’e gösterilseydi İsrail bu barbarca davranışlarına devam ettirmezdi.
İşte bu ikiyüzlülük ancak Irkçılık ve dincilikle tarif edilebilir. Kendi ırkında olan ve kendi dininde olanlara farklı, başka dinde olanlara farklı bir tepki gösteriliyor. “İkiyüzlü BATI” lafı da bir kez daha doğrulanmış oldu.
Son zamanlarda birçok olaya duyarlı davranması ile gündeme gelen Şahan Gökbakar, Filistinli genç kızın uğradığı zulme sessiz kalmadı.
Komedyen Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabı Twitter'dan, gerçekleşen zulümce yaşanan olay hakkında bir paylaşımda bulundu.
Gökbakar'ın paylaşımı şu şekilde: "İsrail güvenlik güçlerinin, Filistinli bir genç kızı yerlerde tekmelediği, yumrukladığı, vahşice müdahalesini görünce kalbim ağrıdı. Bu nefret ve şiddeti kınıyorum. Şiddetin her türlüsüne lanet olsun..."
Çok güzel ifade etmiş Şahan. Eğer bir yerde zulüm varsa ve birileri sessiz kalıyorsa, biliniz ki bu dünya hiçbir zaman tam anlamıyla barışçıl olmaz. Ve bir gün birileri gelip bu sefer size zulüm eder.
Sonuç olarak, herkes her türlü züllüme karşı çıkmadığı sürece dünyada barış da olmaz…