Artık ülke olarak seçim sürecine girdik.

Bu erken de alınsa zamanında da yapılsa önemli değil. Seçime doğru hızla giderken, bir çok faktör seçimin kaderini belirleyecek. Seçimlerde en büyük faktör kuşkusuz ekonomidir.
Siyasette “tencerenin götüremeyeceği iktidar yoktur” sözü her zaman geçerlidir. Hele bu zaman çok daha büyük anlam kazanıyor.
Ekonomiden sonra en belirleyici kitle ise Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT). Bunu söylerken öngörü olarak söylemiyorum. Rakamlarla ispatlayacam bu tezimi.
AK Parti’nin üye sayısı 10 milyon civarı
CHP’nin üye sayısı 1 milyon civarı
İYİ Parti’nin ise 500 bin civarında
Diğer partiler de daha düşük devam ediyor.
Peki gelelim EYT’li sayısına
Şuanda 5 milyon EYT’li var. Bunların da yaşı belli yere gelmiş ve çocukları da oy kullanacak durumda. Hatta çocukları bile evlenmiş. Genel olarak hesaplandığın 1 EYT’linin 3 oyu var. Bu da eder 15 milyon oy.
Kısacası 15 milyon üye demek. Rakamlara bakıldığında EYT’lilerin üye sayısı tüm partilerin üye sayısından bile fazla.
Gelelim seçmen sayısına. Türkiye’de 60 milyon civarında seçmen var. Yani tüm seçmenlerin dörte biri EYT’li.
O yüzden önümüzdeki seçimlerde ekonomiden sonra en belirleyici kitle EYT’liler olacak. 15 milyon civarındaki oyu ile EYT’liler damga vuracak.
Bir de EYT’liler çok organize olmuş bir yapı haline geldi. Haklılar ve hakları da yenmiş bir gurup. Biri çıkıyor ben bu kararı verdim diyor ve oluyor. Kanun yasallaştığı tarihten sonraki kesimi kapsar, öncekileri değil.
Yıllardır hakları yenilen EYT’liler hiç olmadığı kadar belirleyici olacak. Bu gurubun ortaya koyduğu en güzel örnek ise hiç biri siyasi görüşüne göre tavır almıyor. Tavır aldıkları tek nokta ise hangi partinin EYT sözü verdiği, hangisinin vermediği…
Kısacası bu seçimde EYT çok belirleyici olacak….