Netflix’e son zamanlarda en çok sevdiğim dizilerden biri geldi.

Netflix’e son zamanlarda en çok sevdiğim dizilerden biri geldi. Bir Kore dizisi. Adı Squid Game. Dizi bir andan Netflix'in son zamanların en popüler dizilerinden biri haline geldi. Öyle ki 81 ülkede Netflix'in 1. sırasında yer aldı.
Konusu şu: 45,6 milyar Won’luk bir ödüllü oyun hazırlanıyor. Bu oyun için borç batağına düşmüş kişiler seçiliyor. Ve bu kişilere davet gönderiliyor. Ve oyun başlıyor. Eski oyunlardan oluşan yarışma bölümlerinden elenen kişiler öldürülüyor. Bu özelliği nedeniyle çok daha ilgi gördü bence. Bir de gelecek oyunu tahmin edemiyorsun.
Çaresizlik içindeki 456 insan, peş peşe altı oyun kazanırlarsa 45,6 milyar won (yaklaşık 350 milyon TL) ödülü alıp gidebileceklerini ümit ediyorlar.
Her oyun bittiğinde bir sonraki aşama merak ediliyor. 9 bölümden oluşan dizi iki günde bitirdim.
Gerçekten son zamanlarda en çok beğendiğim dizilerden biri oldu. Dizide yarışmalara verilen kartların üzerindeki numaralar da gerçekmiş.
Diziyi izleyen o numarayı arıyormuş. Bir haberde okumuştum 400 bin kişi bu numarayı aramış. Ve biri bu numaraya çok para teklif etmiş.
Düşünebiliyormusun ölümüne oynan bir oyuna katılmak için 100 binlerce kişi katılmış. Bu korkunç bir rakam.
Peki bu yarışma Türkiye’de yapılsaydı katılan olur muydu? diye düşündüm.
Sondan söyleyeceğimi baştan söylemek istiyorum. Evet milyonlarca kişi baş vururdu. Düşün Kore gibi şu anda durumu en iyi olan ülkelerden birinde 100 binlerce kişi başvurmak istiyorsa, Türkiye’de milyonlarca kişi başvurur.
Ona hiç gerek yok, sık sık yaşadığımız örnekleri var. Yurtdışına gitmek için ölümü göze alan binlerce kişi var. Onlardan bazıları denizden boğularak ölüyor, bazıları yollarda, bazıları da vurularak.
İşte bu dizinin tutmasının en büyük nedenlerinden biri de çaresizleri oyna dahil etmesi. Çaresizlik çok kötü bir şey. Ekonomik koşullar insanı nelere sürüklediği ortada. Türkiye’nin şuanda içinde bulunduğu durum da kötü. Faizler, enflasyon, dövizler balmış başını gidiyor. Alım gücü çok düştü. Markete giden insanlar neredeyse bin TL ile çıkıyor.
Aldıkları maaş ne 2800 TL. Gerisini siz hesaplayın. Böyle bir ortamda böyle bir oyna milyonlar başvurur. Hatta hatlar kilitlenir.