Çanakkale çok güzel ve huzurlu bir kent. Doğası, tarihi, havası başka güzel. Bu yüzendir ki Çanakkale halkı da diğer şehir insanlarından biraz daha farklı, Daha eğitimli, daha kültürlü, daha barışçıl

Çanakkale çok güzel ve huzurlu bir kent. Doğası, tarihi, havası başka güzel. Bu yüzendir ki Çanakkale halkı da diğer şehir insanlarından biraz daha farklı, Daha eğitimli, daha kültürlü, daha barışçıl ve bir birilerinin değerlerine saygı duyma konusunda daha dikkatli. O yüzdendir ki Çanakkale’ye gelenler de bir daha ayrılmıyor.
Ben de onlardan biriyim. 2010 yılında tayinim Çanakkale’ye çıktığında çok üzülmüştüm. Kentte ilk geldiğimde nefret etmiştim, “bu kadar küçük bir kent mi olur” demiştim.
Kısa süre sonra istifa edip gideceğimiz düşünürken yavaş yavaş kente ısındım ve sonra huzur bulduğun yer oldu.
 Bu kadar güzelliklerini saydıktan sonra gelelim eksiklerine.
Çanakkale’de ve Kepez’de ayrı belediyenin olması çok saçma. Bir an önce Güzelyalı, Dardanos ve Kepez, Çanakkale Belediye sınırları içine alınmalı. Acil buna ihtiyaç var. Bu sorun nedeniyle bu bölgede sıkıntılar yaşanıyor.
Çanakkale şehir merkezi çok kirli. Hiç temizlik yapılmıyor gibi. Her tarafta toz ve çöp var. Dikkatimi çekti 1 Nolu Büyükcamii sokakta bir çimento torbası düşmüş, parçalanmış ve toz çevreye yayılmış. Haftalarca bekledi. Ne zaman Belediye Başkanı Ülgür Gökhan o sokakta inceleme yaptı o zaman kaldırıldı, ama tam da temizlenmedi. Bu sadece bir örnek.  Yol kenarlarına bakın toz ve çöp dolu. Yazık Çanakkale’ye yakışmıyor. Bir çok ilde çalıştım. En işlek caddelerde her hafta yıkama çalışması var. Çanakkale’de yılda bir sefer ancak görüyorum.  
Belediyeyi bu konuda eleştirirken çok takdir ettiğim bir yönünü belirtmeden geçmek istemiyorum. Belediye halka ait yerleri ranta açmıyor. Özellikle park ve bahçeleri ile sahilleri tamamen halka açıyor. Hem eski kordona bakın hem de yeni kordonda her taraf halka açık. Bazı esnaflar sınırları aşsa da genel olarak halka açılan bir yer. Özellikle Yeni Kordon resmen vatandaşların buluşma yeri oldu. Barış Kafe’nin olduğu yer ayrı bir güzellik kattı. Devamında Kıyı AVM’den sonraki yer de aynı şekilde düzenleniyor ve halka açılıyor. Çok güzel olmuş.
Eksikliklere devam edelim.
Çanakkale Belediyesi üst geçit yapmamakta ısrar ediyor. Bu büyük bir eksiklik. Acil olarak Kıyı AVM ile 17 AVM arasında üst geçit yapılması gerekiyor.  Üst geçit yerinde bu kentte ışık yapılıyor. Saniyeler sonra bile ışıklara yakalanıyor sürücüler.
İleride daha büyük sorun çıkartacak eksikliklerden biri de yeni yapılan binaların otoparksız yapılması. Cadde ve sokaklarda araç dolu. Bir araç bile geçemiyor. Belediye buna izin vermemesi lazım.
Ulaşıma başlamışken, acil olarak Sarıçay üzerinde havalimanı ile sanayi sitesi arasında bir araçlar için köprü yapılması gerekiyor. Köprü yapıldığı takdirde Troya caddesindeki araç trafiği de rahatlamış olacak.