Afiyet olsun

Merhabalar sevgili okurlar haftanın ilk gününde sizi sendromunuzdan kurtarabilecek çok güzel tatlı tariflerini sizler için derledim. Lezzetleri konusunda eminim sizleri de çok mutlu edecek.

242 0

Hamdiye Çakır

Hamdiye Çakır

Merhabalar sevgili okurlar haftanın ilk gününde sizi sendromunuzdan kurtarabilecek çok güzel tatlı tariflerini sizler için derledim. Lezzetleri konusunda eminim sizleri de çok mutlu edecek. Damak tadınıza son derece uygun olduklarını düşünüyorum. Şimdiden afiyet olsun..
 
Krem Şantili İrmikli Tatlı
Malzemeler
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı irmik
1 paket vanilin
1/2 paket kabartma tozu
125 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 tutam tuz
2,5 su bardağı
un (aldığı kadar)
 
Üzerini Bulamak İçin:
1 su bardağı irmik
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
2 damla limon suyu
 
Üzeri İçin:
1 paket krem şanti
 
Yapılışı:
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Malzemeleri limon dışında bir tencereye koyun ve kaynatmaya başlayın ardından ocaktan almadan beş dakika önce birkaç damla limon suyu dökün ve karıştırıp, 5 dakika sonra ocaktan alın.
Hamur için malzemelerin tamamını bir kapta karıştırın ve kulak memesi sertliğinde bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz hamuru 15 dakika kadar dinlendirin ve bir merdane yardımıyla geniş bir yuvarlak şeklinde açın. Bunu parça parça açabilirsiniz.
Ardından bir bardak yardımı ile hamurdan yuvarlak dilimler kesin. Bu yuvarlak dilimleri yarı yarıya ayırın. İlk yarı kısmın ortalarına bir kapak ile yuvarlak bir boşluk oluşturun. Elde edeceğiniz yuvarlak simit şeklindeki parçaları diğer ayırdığınız dilimlerin üzerine yerleştirin.
Bu aşamaları tamamına uyguladıktan sonra elde ettiğiniz hamurun dışını ve üstünü irmiğe bulayın. Fırın tepsisini tereyağı veya margarin ile yağlayın ve tepsiye hamurları dizin. 180 derecelik fırında hafif renk alana kadar pişirin.
Fırında çıkarttıktan sonra ilk ısısının gitmesini bekleyin ve soğuk şerbeti üzerilerine dökün. Şerbet hamuru her tarafına bulasın diye bir süre sonra tersini çevirin. Fazla şerbetini alın ve tabaklara koyun.
Krem şantiyi hazırlayın ve içerisindeki boşluğa sıkın, biraz dolapta dinlendirip servis etmenizi öneririz. Dilerseniz üzerine Antep fıstığı serpebilirsiniz.
 
***
 
Kupta Çikolata Soslu Tatlı Tarifi
Malzemeler
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker (1 su bardağından bir parmak eksik)
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 paket krema
2 yemek kaşığı labne peyniri
3 paket pötibör bisküvi
100 gram bitter çikolata
 
Yapılışı:
Kreması için; süt, un, nişasta, toz şekeri yumurtanın sarısını iyice çırpın. Ocağa alın karıştırarak pişirin, şekerli vanilini ilave edin ve iyice karıştırın. Ocaktan alın.
Hafif ılıyınca kremanın yarısına labne peyniri ilave edin ve mikserin yüksek devirinde çırpın. 3 paket bisküviyi toz haline getirin. Kuplara krema ve bisküviyi katlar halinde koyun.
Kalan kremayı kaynama noktasına gelene kadar yeniden ısıtın, içerisine çikolata koyun. Karıştırarak erimesini sağlayın. Kuplarınızın en üst kısmına koyun ve tatlılarınızı soğutun. Ardından servis edin. Afiyet olsun.
 
kaynak:yemek.com
 


Etiketler; #Afiyet olsun
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.