Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen gün Cuma gününü işaret ederek müjdeli bir haber vereceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen gün Cuma gününü işaret ederek müjdeli bir haber vereceğini duyurdu. Bu haberin ardından resmen Türkiye buna kilitlendi. Birçok senaryo çizildi. Birçok tahminler de yapıldı.
Sonra yavaş yavaş müjdenin ne olduğu şekillenmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha açıklama yapmadan müjdeli haberin ne olduğu öğrenilmeye başlandı.
Karadeniz’de doğalgaz bulunmuş…
Bu müjdeli bir haber mi?
Bence çok da güzel müjdeli bir haber. Bildiğiniz gibi enerjide resmen dışa bağımlıyız. Yıllarca herkes şunu sorguladı. Çevremizdeki tüm ülkelerde doğalgaz petrol varken neden bizde yok diye.
Demek ki şimdiye kadar çalışma yapılmamış, bilerek veya bilmeyerek. Ama yok. Düşünün çevremizdeki ülkelerde doğalgaz petrol fışkırıyor, sanki bizim ülke sınırımız bu petrol ve doğalgazın sınırı ile çizilmiş gibi. Bu pek kabul edilecek bir durum değil.
Şimdi doğalgaz müjdesi verildi. Bu çok güzel bir müjde. Bizim yılda 40 milyar dolar enerji ithalatımız var.
Şimdi Kardeniz’de çıkan doğalgaz bizi bu ithalattan ve dolayısı ile cari açıktan kurtaracak gibi. 2023 yılında bu doğalgazın kullanılmaya başlanacağı söyleniyor. Bu da güzel bir gelişme. Kimileri bunu üzün süre olarak görse de aslında fazla bir süre değil. Bu tür durumlarda bazen 10 yılı buluyor.
Sonuç olarak yıllardır özlediğimiz ve beklediğimiz bir gelişme. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
Bu geleceğimiz ülkemiz için çok önemli bir gelişme.
Bu çalışmadan sonra bence bir çok yerde artık petrol ve doğalgaz bulacağız. Bu aynı zamanda bir motivasyon da olacak.