Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yeni Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yeni Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre Çanakkale’nin de aralarında yer aldığı 41 ilin valisi değişti. 10 Eylül 2016 tarihinden bu yana Çanakkale Valiliği yürüten Orhan Tavlı, Muğla Valisi olarak atandı.
Tavlı’nın yerine ise Nevşehir Valisi İlhami Aktaş Çanakkale'nin yeni Valisi oldu.
Bu atama kararları ile beraber dikkatimi çeken iki konu oldu oldu. Birincisi yıllardır Çanakkale’ye hep ilk vali olarak atanan kişiler geliyordu. Güngör Azim Tuna’nın ilk valiliği Çanakkale idi. Ondan öncesini bilmiyorum. Çünkü ben de Çanakkale’ye 2010 yılından geldim. Geldiğim dönemde Vali Tuna görevdeydi. O zamanda ilk görev yeri burasıydı. Daha sonra gelen valilerin de ilk valilik görevi Çanakkale olmuştu.
Son valimiz Orhan Tavlı da ilk kez vali olarak Çanakkale’ye geldi. Hatta bir dönem bu konu hep tartışılıyordu. “Neden Çanakkale’ye hep tecrübesiz valiler geliyor” diye.
Yıllar sonra ilk kez tecrübeli vali atandı Çanakkale’ye. Yeni Valimiz İlhami Aktaş, vali olarak Çanakkale ikinci görev yeri.
Vali Aktaş benim hemşehrim. Erzurumlu.
Şimdi Çanakkale’de Erzurumluların etkisi fazla. Hatta çok konuşuluyor, “Erzurumlular her yeri ele geçirdi.” diye.
Yeni Vali de Erzurumlu olunca birden herkesin dikkatini çekti. Erzurumluların başına REİS geldi sözleri konuşulmaya başlandı.
Tabi bu kısım espirili tarafı. Türkiye’nin her karış toprağından çıkan bu memleketin evladı. Ayrım olmaz. Burada yaşayan her vatandaşın isteği ise gelenlerin kentte birşeyler kazandırması.  
İnşallah yeni valimiz de Türkiye için bu kadar önem kazanan bu kente yeni projeler, yeni uygulamalar kazandırır.