İlçedeki orman köylüsü, müdürlüğün olmaması nedeniyle işlerinin aksadığını belirterek, yetkililerden bir an önce müdürlüğün kurulmasını istiyor.
 
1915 Çanakkale Köprüsü ile ülke genelinde tanınan Lapseki, ormanları ile de ön plana çıkan bir ilçe. Ormanlık alanları çok olduğu için 1958 yılında Çanakkale Merkez ve Lapseki Ormanları için Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü kuruldu. Daha sonra bu müdürlük Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne dönüştü. Bu kadar ormanlık alansa sahip ilçede 5 işletme şefliği kuruldu. Şefliklerin bulunduğu yerde de müdürlük bulunmuyor.

ORMAN KÖYLÜSÜ MÜDÜRLÜK İSTİYOR
Lapseki’deki ormanlar şefliklerle yönetilmesine her geçen gün tepkiler büyüyor. 5 işletme şefliğinin olduğu yerde müdürlüğün olmaması ayrıca düşündürüyor. Türkiye’deki siyasetin en güçlü adamlarından biri olan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın da Lapsekili olmasına karşın burada müdürlüğün kurulmaması ayrıca şaşırtıyor. Çanakkale’ki orman bölge müdürlüğünün kapatılmasından sonra Bülent Turan’un girişimleri ile yine bölge müdürlüğü açılmıştı. Lapsekili orman köylüsü, işlerinin daha hızlı yürümesi, ormanlarılık alanların korunması ve gelişmesi için müdürlüğün kurulması istiyor.  

BİR BİNADA 5 İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ
Arazinin büyük bölümü ormanlarla kaplı Lapseki’de ormanlık alanlar 5 işletme şefliği ile yönetiliyor. Ormanların çok ama müdürlüğün olmadığı ilçede, şefliklerin yetkisi sınırlı olduğu için işler hızlı ve tam yapılamıyor. Bu yüzden ilçe halkı da işlerin daha hızlı yapılması ve ilçe halkının da ormanlarda tam anlamıyla yararlanması için şefliklerin çatısını oluşturacak müdürlüğün kurulmasını talep ediyor.

Mehmet Güler