Çanakkale'de Lapseki Belediyesi tarafından düzenlenen 37. Kiraz Festivali başladı.

Festival açılışı dolayısıyla, Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 15 Temmuz Meydanı’ndan 15 Temmuz Şehitler Parkı'na kadar bando takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı. Festival açılış törenine Lapseki Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Sağlık İl Müdürü Dr. Gökhan Baştürk, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Doğan katıldı.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, geleneksel hale getirilen festivalin bir hafta devam edeceğini belirterek, “Pandemi koşullarının sona ermesi nedeniyle bu yıl Kiraz Festivalini geniş kapsamlı tuttuk. Halkımızın doyasıya eğlenmeye ihtiyacı var. Bir hafta sürecek olan festivalimizde çeşitli etkinliklerle vatandaşlarımızın yeniden eski günlere dönmelerini arzuluyoruz. Festivalimizin son gününde herkesin sevdiği ve saygı duyduğu sanatçı Zara ile birlikte olacağız. Çanakkale'de yaşayan herkesi unutulmaz bir gece yaşamak için Lapseki'ye davet ediyorum” dedi.

Etkinlik, festival kapsamında düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Otomotiv Fuarı ile yöresel ürün stantlarının gezilmesiyle devam etti.

Lapseki Belediyesi Kiraz Festivali, 26 Haziran Pazar akşamı Zara konseriyle sona erecek. (DHA)


Kaynak: DHA