Çanakkale'de, Gelibolu Tüm Özürlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce düzenlenen farkındalık etkinliğinde Kaymakam Bekir Abacı görme, Belediye Başkanı Mustafa Özacar ise yürüme engelli olarak farkındalık yarattı.
 
Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında Birleşmiş Milletler üyesi olan tüm ülkelerde  kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle Gelibolu Tüm Özürlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce ilçede farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı görme engelli, Belediye Başkanı Mustafa Özacar da yürüme engelli olarak farkındalık yarattılar.
 
Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, “Toplumun önemli bir parçasını oluşturan engellilerin sorunlarının gündeme getirildiği, hayata onların penceresinden bakılarak farkındalık oluşturulmaya çalışılan önemli bir günde dernek tarafından oluşturulan empati parkurunda görme engelli rolünü alarak bu vatandaşlarımızın sorunlarını daha iyi anlama fırsatı yakaladık" dedi.
 
Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar da, empati parkurunda tekerlekli sandalyeye binerek 'yürüme engelli bireylerin sıkıntıları daha iyi anladık' diye konuştu. (DHA)
 
 


Kaynak: DHA