İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turunda yaşananlar konuşulmaya devam ediyor. Özellikle tur sırasında yanında bulunan gazetecilerden Nagehan Alçı gündem oldu. Daha önce İmamoğlu'na destek veren pek çok isim tepkilerini ortaya koydu.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Ekrem İmamoğlu, bayramlaşmak için çıktığı Karadeniz turuna katılan bazı gazeteciler üzerinden başlayan tartışma devam ediyor.
Çomü’lü akademisyen Cumhur Aslan ve Bozcaada'nın tanınan ismi Prof.Dr. Haluk Şahin de durumu değerlendirdi.

“İMAMOĞLU BU İKİ GAZETECİYİ NASIL OLUR DA OTOBÜSÜNE ALIR!”
 Prof. Dr. Haluk Şahin; ‘’Ve Ertuğrul ve Nagehan ve İmamoğlu ve bilişsel uyumsuzluk, Kıyamet kopuyor. Ekrem İmamoğlu bu iki gazeteciyi nasıl olur da otobüsüne alır! Nagehan ve Ertuğrul’dan söz ediyorum, bizim televizyonculuk yaptığımız dönemlerde “Q faktörü” diye bir kavram vardı. Doğal olarak ekrana yakışan, seyrettikçe daha çok sevilen, “kalpleri fetheden” insanlar için kullanılırdı. Birini ekrana çıkartacağımız zaman bunu Q faktörü yüksek şekline açıklardık. Onlara zamanla N faktörü (terim benim) eklendi. Bunlar da seyrettikçe daha az sevilen, sinir olunan ve sonunda nefret edilen, itici tipler. Bunların bir özelliği de N faktörüne sahip olmaktan memnun olmaları. Çünkü böylece gündemde kalmış oluyorlar. Bundan belki de mazoşist bir zevk alıyorlar. Biz de onlardan nefret etmekten sadistçe bir zevk alıyor olabiliriz. Kıyamet şundan kopuyor: Q faktörü çok yüksek olan Ekrem İmamoğlu, N faktörü çok yüksek olan Ertuğrul ile Nagehan’ı otobüsüne alıyor.! Vay efendim, sen ha, bunları ha! Sosyal psikolojide bu duruma bilişsel uyumsuzluk deniyor. İnsanları çok rahatsız eden bir ruh durumu olarak biliniyor. Kurtulmak için üç çare önerilmekte. Q faktörlülerle ilgili düşünceni değiştir. “Meğer onun, yani sevdiğim adamın da ötekilerden farkı yokmuş!” de, rahatla. N faktörlülerle ilgili düşünceni değiştir. Aslında onlar da o kadar kötü değilmiş, bak doğru yolu buluyorlar de, rahatla. Kendinle ilgili düşünceni değiştir. Ben ne salağım yahu, adam politikacı, deniz feneri değil ki! Her türlüsüyle muhatap olacak elbette! de ve rahatla! Ben rahatım; düşüncemi sizinkini öğrendikten sonra açıklayacağım”dedi.
 
“CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI YOLCULUĞUNDA BİR YOL KAZASIDIR”
ÇOMÜ Sosyoloji Bölümü Prof. Dr. Cumhur Aslan ise ; ‘’Bu görselin savunulacak hiçbir yanı yok. Yok basın, yok gazeteci, yok demokrasi, bu görsel İmamoğlu imgesini tarumar eder. İktidara giderken yanında basın olarak Akif Beki, Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök ile "yolculuk" edersen güven duyan tüm topluma travma yaşatırsın, İmamoğlu'nun ilk ve net büyük siyasal hatası olmuştur bu görsel, umarım yol kazasıdır. Şu var elbette; Nagehan Alçı sembolik olarak burada şu mesajı içeriyor: AKP artık bitti. Onun görseldeki işlevi tam olarak bu. Herkes "Nagehan buradaysa AKP gemisi batmış" diyecek, fakat bu da yanılgı. Bu görsel zamansız, erken ve bir tür cumhurbaşkanlığı adaylığı yolculuğunda bir yol kazasıdır. Bu, üstelik laik ve sol seçmen için de trajiktir. İmamoğlu Özal ve Erdoğan gibi tüm toplumsal kesimi kucaklama eğiliminde: bu bir yönüyle doğru, ama bu yolculuk için özel dikkat edilmeliydi” yorumunda bulundu.
Mine Yel