Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanları Bilecik Toplantısında sözcü olarak yer alan Çanakkale  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bilecik Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı ziyaretinde bir konuşma yaparak partililere seslendi ve “Örgüt içi patırtılar, çatırtılara,  ayrışmalara, örgüt olarak bir dur dememiz lazım. İktidarı kaçırmamamız lazım yoksa bunun faturasını ödeyemeyiz, bunun hesabını halka veremeyiz.  Halk bizden iktidar bekliyor” dedi.
Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in ev sahipliğinde, CHP'li 11 Belediye Başkanı, Bilecik'teki rutin toplantılarının ardından Bilecik Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığını da ziyaret etti.

Ziyarette Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin önderliğinde, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, , Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekincioğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan başta olmak üzere toplantı için gelen 9 İl Belediye başkanı yer aldı.

“MÜLTECİ VE SIĞINMACILARI VATANDAŞLARIMIZDAN AYIRMIYORUZ”            
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanları Bilecik Toplantısında sözcü olarak yer alan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ziyarette bir konuşma yaparak, “ Yalova toplantımızdan sonra  Bilecik’e geldik  burada da  bir sunum aldık. Şehirlerimizdeki göçmenlerle ilgili, daha doğrusu ilgili.  Dikkatli olmamız lazım çünkü artık şehirlerimizde sığınmacılar yok, göçmenler var, mülteciler var. Onlar da biliyorsunuz sorun yaratıyor. Özellikle bazı şehirlerimizde bu ciddi bir sorun. Dolayısı ile toplantılarımızda hep bir konu oldu, bilgileniyoruz, birbirimizle iletişim kuruyoruz. Yaptıklarımızı paylaşıyoruz ve aynı zamanda bilimsel olarak bilgi alıyoruz ve bunları değerlendiriyoruz. Biz de bu toplantımızda bu değerlendirmeyi yaptık ve öğrendiklerimizle beraber bu konuda çabalarımızı sürdüreceğiz. Hatta bu konuyu Belediyeler birliğine de taşıyacağız.  Bu artık gerçekten bir sorun çünkü,  artık Türkiye’de 8 milyon var nüfusun yüzde 10’u sığınmacı.  Ama bize o mültecilerden dolayı, Belediyelerimize, şehirlerimize, ilave kaynak tahsiste bulunuyoruz. Bazı şehirler var çok kalabalık. Bizde az olabilir ama onlar adına da kaynak gelmiş biz de onlara aynı hizmeti veriyoruz. Yani vatandaşımızdan ayırmıyoruz. Onların da bir günahı yok. Sonuç itibari ile devletlerin itiş kakışı arasında yerinden yurdundan olmuş insanlar. Adam suçlu olsa bile çocuklar var, bebekler var, Türkiye’de doğanlar var.  Dolayısı ile bizim Cumhuriyet Halk Partili Belediyeleri olarak bunları kentimizde çözüme kavuşturmak için neler yapılabilir diye konuştuk” dedi.

“İKTİDARI KAÇIRMAMAMIZ LAZIM YOKSA BUNUN FATURASINI ÖDEYEMEYİZ”
CHP İl Başkanlığı Ziyaretinde Partinin İttifak ortakları ile birlikte her geçen gün oy potansiyelini yukarıya taşıdığını ve yapılan araştırmalar, sokağın verdiği tepkiler karşısında iktidar olmayı istediklerini belirten Başkan Gökhan “Dün Genel Başkanımıza gittiğimizde de ondan öncesinde de Cumhuriyet Halk Partisi İttifak dostları ile beraber iktidara doğru yürüyor.  Bunun bilinci içerisinde hareket etmek zorundayız.  Bizler yani Belediye Başkanları, Örgüt Başkanları, örgüt üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri yani hepimiz, artık iktidara kadar tamamen bu noktada Cumhuriyet Halk Partisinin başarısı için odaklanmalıyız ve çok çalışmalıyız. Örgüt içi patırtılar, çatırtılara örgüt olarak bir dur dememiz lazım.  Bilecik’te bu çok güzel yapılıyor bir sıkıntı yok. Ama sıkıntı olan yerler olabilir.  Bu noktada iktidarı kaçırmamamız lazım yoksa bunun faturasını ödeyemeyiz, bunun hesabını halka veremeyiz.  Halk bizden iktidar bekliyor ve biz bunu hissediyoruz. Artık eskisi gibi değil hissediyoruz, araştırmalar ortaya koyuyor, sokaktaki vatandaş bunu ortaya koyuyor. Dolayısı ile kısa zamanda, en geç iki yıl içerisinde iktidar olmak için seçimler olacaktır bizim de bu seçimi kazanmamız lazım. Sadece Bilecikliler değil, topyekün hep beraber birbirimize güç vererek iktidar olacağız.  Partimiz hazır, Genel Merkezimiz hazır, Genel Başkanımız en hazır olan isim.  Şu ana kadar son derece dikkatli ve akıllı gitmekteyiz, onun için süreçte eleştiri yapmak yerine, öneri yapılabilir ama eleştiri yapmak yerine güç vermek zorundayız” dedi.  

Mine Yel