Çardak Belediyesi Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısında yaşanan belediye borçları konusundaki gerginlik sosyal medyaya taşındı. Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Ayhan Gül, Çardak Belediyesi’nin borçları ile alakalı Belediye meclisine, meclis kapatıldıktan sonra sunduğu önergeyi sosyal medyada paylaşınca, Çardak Belediyesi de bir açıklama yaparak, “Ekim ayı içinde de gerek sosyal medya hesaplarımızdan gerekse hizmet binamız önüne pankart asılmak sureti ile halkımız bilgilendirilecek” ifadelerine yer verdi.

Çardak Belediyesi Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısında yaşanan belediye borçları konusundaki gerginlik sosyal medyaya taşındı.

Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Ayhan Gül;  Çardak Belediyesi’nin borçları ile alakalı Belediye meclisine sunduğu önergeyi meclis toplantısında okuduğunu ancak içeriği öğrenildikten sonra Belediye Başkanı Metin Semerci tarafından “Önerge toplantı başında verilmeliydi” diyerek gündeme alınmadığını iddia etti.

Çardak Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise; meclisin başında, yazılı gündem dışı konuşma isteğinin belirtilmediği, meclis gündeminin kapatılmasına oy birliği ile karar verildikten sonra, Bağımsız Üye Gül’ün önergesini okuduğunu, bir sonraki mecliste konuyu yeniden görüşmenin önerildiği dile getirildi.

Bağımsız Aday Gül, önergesinde “05 Nisan 2019 tarihinde 10 Milyon 493 Bin 987 TL borç ile alınan belediyenin borçlarından ödenen miktar nedir?”  diye sordu.
Çardak Belediyesi’nden gelen açıklamada ise  “Belediyemizin güncel borç tutarını belirlenmesi için Eylül ayı içinde çalışmalara başlanmış olup Ekim ayı içinde de gerek sosyal medya hesaplarımızdan gerekse hizmet binamız önüne pankart asılmak sureti ile halkımız bilgilendirilecektir.  Belediyemizce ve Meclisimizce yapılan iş ve işlemlerde hiçbir zaman usulsüzlük ve yasaya aykırı bir durum bahis mevzu olamaz” açıklaması yapıldı.

Muzaffer Cirtel